FunX

Nino is terug: "Na Singa's ongeluk was ik het plezier in muziek kwijt"

  1. Newschevron right
  2. Nino is terug: "Na Singa's ongeluk was ik het plezier in muziek kwijt"

Nino is weer Nino en zijn muziek is, zoals je van hem gewend bent, on point. Dat is te horen op zijn nieuwe EP Gotu die eind juni uitkwam. Een nieuwe kant van de rapper zie je echter op YouTube. Daar deelt hij sinds kort filosofische gedachtes met de abonnees van zijn kanaal. Donderdagavond schoof hij aan bij Morad & Shay.

Liefde

Nino bekent aan Morad & Shay dat hij na het deels verlammende ongeluk van collega Singa even zijn plezier in de muziek kwijt was. "Ik had een tijdje niets gedaan, want je staat ineens op het podium in je eentje en ik had hem altijd mee, bij elke show. (...) Op een gegeven moment wilde ik mij gaan focussen op Engelstalige muziek." Maar de liefde voor Nederlandse muziek liet Nino niet los. Ook wilde hij zich op meerdere vlakken ontwikkelen. "Produceren, mixen, iedereen recorden, masteren, noem maar op, ik doe nu alles zelf. (...) Zelfs de artwork."

Op Gotu heeft hij onder andere een boodschap aan rappers die volgens hem denken dat ze bubbling maken.

spiritueel

Met zijn eerste filosofische video's wilde Nino testen hoe erop zou worden gereageerd. "Ik deel filosofische gedachtes die mij hebben geholpen meer van mezelf te begrijpen. Ik weet dat er veel mensen zijn zoals ik en ik weet dat ik ze hiermee kan helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lil Bow Wow-syndroom

Met zijn nieuwe EP maakt Nino na jaren een officiële comeback, maar volgens hem heeft hij last van het 'Lil Bow Wow-syndroom'.

"Ik ben één jaar ouder dan een Ismo en een Mula B en maar vijf jaar ouder dan een Ronnie Flex, maar ik word toch gezien als de oude garde. Dat komt waarschijnlijk, omdat ik op jonge leeftijd al succes had in Nederland. Dan denken mensen 'o, hij is van toen, hij is oldskool'. Maar ik kan gewoon nog meerennen."

Stream Nino's nieuwe EP Gotu hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie