FunX

Défano Holwijn doet mee aan ramadan: "Ik reset mezelf en waardeer alles nog meer"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Défano Holwijn doet mee aan ramadan: "Ik reset mezelf en waardeer alles nog meer"

Het is een lockdown life voor iedereen, dus ook voor je favoriete celebrities. In Start met Fernando vertelde Défano Holwijn hoe hij zijn tijd doorbrengt tijdens de lockdown. Zo doet hij deze maand mee aan de ramadan uit respect voor zijn vrienden die ieder jaar meedoen. Hij vertelde over zijn ervaring tot nu toe.

resetten

Défano doet sinds 2011 ieder jaar een aantal dagen mee aan de ramadan. Dit jaar wil hij dus voor de eerste keer de hele maand vasten. Daar heeft Défano zich negen jaar op kunnen voorbereiden, dus hij voelt dat het hem gaat lukken. "Ik heb me sowieso mentaal kunnen voorbereiden. Ik ben er ook al een beetje aan gewend en ik weet hoe het is." Défano raadt het iedereen aan om een keer mee te doen: "Je krijgt er een voldaan gevoel van en ik reset mezelf en waardeer alles nog meer."

Dit jaar vindt Défano het iets makkelijker om mee te doen dan de afgelopen jaren. Zo viel de heilige vastenmaand de afgelopen jaren een aantal keer midden in de zomer, waardoor de dagen langer waren. Ook de verleiding om buiten te chillen en iets te gaan eten of drinken met zijn matties is dit jaar minder door de lockdown. "Nu is dat toch veel minder en ik denk dat die factoren wel meespelen, waardoor het makkelijker voor me is."

Iftars
Maar hoe doet Défano dat dan tijdens de iftars? Hij verklapt namelijk dat hij niet kan koken! "Ik heb gezegd dat ik tijdens de lockdown echt wilde gaan koken, dus ik hoop dat het nog gaat gebeuren", lacht Défano. "Ik heb nog maar één keer gekookt in dit huis en ik woon hier al 2,5 jaar. Echt belachelijk." Het is ook wel begrijpelijk, want zijn moeder, die allerlei lekker eten voor hem klaarmaakt, woont namelijk om de hoek! "Ik heb gewoon die 'support system'. Als dat er misschien niet is, word ik weer gedwongen. Maar ik heb gewoon gemerkt dat het niet mijn ding is man."

Ster advertentie
Ster advertentie