FunX

10 tips voor het nieuwe schooljaar

  1. Newschevron right
  2. 10 tips voor het nieuwe schooljaar

De scholen zijn weer begonnen, yes! En er zijn tips voor iedereen die vanaf vandaag de gangen, kantines, lokalen en collegebanken weer onveilig gaat maken. Deze tips zijn niet alleen geweldig, ze zijn ook essentieel voor succes op school. Red jezelf van totale mislukking.


1. Koop geen boeken. Nooit boeken. Dat bespaart je heel wat geld en gesjouw. Kopieer de pagina’s die je nodig hebt van iemand die wel boeken heeft gekocht.

2. Dat is waarschijnlijk dezelfde persoon die stom slim genoeg is om naar alle verplichte lessen te gaan. Mooi, heb je ook meteen aantekeningen om te kopiëren. Je hebt genoeg geld bespaard door het niet kopen van je boeken.

3. Boys: wees aardig tegen vrouwelijke klasgenootjes die qua uiterlijk geen Eredivisie spelen. Zelfs tegen Zaterdag Hoofdklasse A-meisjes. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat zulke meisjes altijd Champions League-vriendinnen hebben, waar je bij onaardigheid geen kans meer op maakt.

4. Dames: ga niet voor de knapste guy en ook niet voor de slimste. Niet voor de stoerste, de grappigste, de wat-dan-ook-ste: maak je opleiding af en word daarmee de zelfstandigste. Zoek daarna gewoon de eerlijkste uit en word levenslang gelukkig.

5. Gebruik geen geweld tegen klasgenoten of docenten. Breng hun meest interessante karaktertrekken in kaart en Google wat achtergrondinformatie. Zoek daar pakkende woorden voor en maak ze verbaal af als ze jou willen pakken met wat dan ook. Woorden doen véél meer pijn. Wees creatief.6. Onthoud: te laat is ook op tijd, alleen een andere tijd. Het slaat dus nergens op om briefjes te halen of wat dan ook. Hoe lossen we alle conflicten in de wereld op als ze van school uit niet eens solidair kunnen zijn met mensen die gewoon wat langzamer op gang komen ’s ochtends?

7. Piek op het juiste moment. Kies: je blijft bij met de stof maar je leeft zes tot acht weken een half leven óf je leeft vijf tot zeven weken maximaal en sluit jezelf daarna hermetisch af van de buitenwereld om je achterstand in te halen. De studieresultaten zullen niet veel van elkaar verschillen. De gemiddelde levenskwaliteit wel.

8. Ontbijt niet met Bullit. Neem Red Bull, daar zitten véél meer actieve stoffen in. Om naast het zoete ook wat essentiële zouten binnen te krijgen, kun je het beste bolognese chips halen.

9. Zet door, juist op momenten dat je op wil geven. In tijden van economische crisis is een opleiding de enige echte uitkomst voor al je problemen. Stel een solide toekomst veilig voor jezelf, met een baangarantie en veel geluk. Alles valt te plannen en iedereen die ooit met school stopte, is uitgesloten van alles wat ook maar een béétje op succes lijkt.

10. Even serieus hè. Onthoud dat er kinderen op de wereld zijn die dolgraag in jouw schoenen zouden willen staan maar door een gebrek aan welvaart (of een overschot aan oorlog) niet of nooit naar school zullen kunnen. Zet jouw situatie soms héél even af tegen die van hen, bijvoorbeeld vlak voordat je klaagt over hoe zwaar het schoolse leven is. Doe gewoon je best en haal het maximale uit jezelf, voor jezelf. Op jouw manier!

Succes!

Zelf schrijven voor CritiX Online? Check hier de voorwaarden en doe mee!

Ster advertentie
Ster advertentie