FunX

Zo onderhoudt Rico Verhoeven zijn mental health: "Fijn om met een psycholoog te praten"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zo onderhoudt Rico Verhoeven zijn mental health: "Fijn om met een psycholoog te praten"

Rico Verhoeven stapt op 23 oktober weer in de ring. De wereldkampioen neemt het dan op tegen Jamal Ben Saddik. In Start belde Fernando Rico om te praten over deze spannende partij en hoe hij zich zowel fysiek als mentaal voorbereid op wedstrijd.Rico Verhoeven over mentale gezondheid: "Ik vind het fijn om af en toe met een psycholoog te praten"

Flexibel

Rico was in eerste instantie vooral teleurgesteld dat de wedstrijd tegen Alistair Overeem niet door kon gaan. Hij is wel blij dat er nu een andere leuke wedstrijd voor in de plaats is gekomen en hij kan doen waar hij zo gelukkig van wordt: voor een mooi gevecht de ring in stappen. "We zijn flexibel en we buigen gewoon lekker mee."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Winkans

Hoe groot Rico zijn winkansen inschat? "Honderd procent", zegt de kickbokser lachend. Hij gaat er vol vertrouwen in en hij heeft de afgelopen tijd keihard getraind. "We moeten natuurlijk niet vergeten - ondanks dat dit een last minute verandering is - ik heb begin van het jaar vier maanden voor deze man getraind alleen toen zei hij op het laatste moment af."

Mental health

Deze week staat bij FunX in het teken van mental health. Een onderwerp dat ook voor Rico erg belangrijk is. Als topsporter is hij continu met zijn geestelijke gezondheid bezig. "Dat is heel belangrijk, want op het moment dat je mentaal niet op de juiste plek bent, dan komt niks tot uiting." Hij verwijst naar zijn tweede gevecht met Badr, toen hij zelf niet helemaal lekker in zijn vel zat. "Dan zie je dat je niet helemaal jezelf bent en dan maak je andere beslissingen dan je normaal zou doen. Dat is niet fijn."

Op de rit

Als je niet lekker in je vel zit, is het volgens Rico heel belangrijk om de tijd te nemen - en jezelf die tijd ook te gunnen - om jezelf weer op de rit te krijgen. Dat kan op veel verschillende manieren: "Het ligt eraan hoe diep je erin zit, maar ik vind het gewoon fijn om een keer in de zoveel tijd met een psycholoog te praten. Dat klinkt zo zwaar, maar dat valt best wel mee."

In eerste instantie stond Rico niet zo open voor het praten met een psycholoog. "Ik dacht: ga ik mijn gevoelens delen met iemand die ik niet ken? Yeah right. Ik houd niet voor niks mijn cirkel klein." Toen hij uiteindelijk toch de stap had gezet, kwam hij erachter hoe fijn het was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#openup

Van zondag 10 oktober, World Mental Health Day, tot en met vrijdag 15 oktober staat FunX in het teken van de #openup-week. Deze week is bedoeld om jongeren te stimuleren open te zijn over hun psychische klachten en is een samenwerking tussen NPO FunX, NPO 3 en NPO 3FM op initiatief van MIND en HUMAN. Je kunt alle verhalen hier checken!

Ster advertentie
Ster advertentie