Sport

Rico Verhoeven heeft weinig hoop voor rematch tegen Badr: "Hij verliest te vaak"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven heeft weinig hoop voor rematch tegen Badr: "Hij verliest te vaak"

Een rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari? Dat zouden heel veel kickboksfans graag willen zien, maar de kans dat het er ooit nog van komt, is heel klein. Dat liet Rico onlangs weten in de B.V.S.C.-podcast van NPO Radio 1.

Gevecht tegen Alistair Overeem

Op dit moment is Rico druk met de voorbereidingen voor zijn volgende gevecht op 23 oktober. De nog altijd ongeslagen kickbokser verdedigt op die avond zijn zwaargewichttitel tegen Alistair Overeem. In de B.V.S.C.-podcast zegt Rico dat Overeem niet de sterkste tegenstander is waar hij ooit tegen zal vechten. "Hij zit niet echt meer in zijn prime. Als atleet heb je, naar mijn mening, een bepaalde houdbaarheidsdatum. Ik denk dat hij zo'n zeven jaar geleden een stuk fitter was en beter in zijn vel zat dan nu."

'Niet realistisch'

Een ander gevecht waar veel mensen over blijven praten, is een eventuele rematch tussen Rico en Badr Hari. De twee stonden in 2016 eindelijk voor het eerst tegenover elkaar. Die partij won Rico met een technische knock-out, nadat Badr zijn arm brak. In 2019 kwam uiteindelijk de langverwachte rematch, maar ook die won Rico nadat Badr in de derde ronde een beenblessure opliep.

Na het tweede gevecht tegen Rico stond Badr nog twee keer in de ring tegen respectievelijk Benjamin Adegbuyi en Arkadiusz Wrzosek. Beide partijen verloor Badr door knock-outs. Daarom is het volgens Rico zo goed als onmogelijk dat er een rematch komt. "Het is niet realistisch om nog een keer te vechten als hij zijn wedstrijden continu blijft verliezen", zegt Rico. "Dan wordt het een heel lastig verhaal. Je kunt iemand die alles verliest niet tegenover iemand zetten die alles wint. Dat slaat nergens op."

Ster advertentie
Ster advertentie