Sport

Rico Verhoeven denkt aan einde kickboks carrière in 2023

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven denkt aan einde kickboks carrière in 2023

Kickbokser Rico Verhoeven (32) denkt in 2023 te gaan stoppen met kickboksen. Dat zei de wereldkampioen in het zwaargewicht bij Glory gisteren tijdens de uitzending van Humberto.

'Licht aan einde van de tunnel'

In 2023 zou Verhoeven de kampioensgordel 10 jaar in bezit hebben, waardoor dat voor hem een mooi moment zou zijn om te stoppen. "Het is mijn ambitie om de tien jaar vol te maken. Dat zou voor mij de cirkel rondmaken. Ik ben echt al bezig met de uitloop. Ik kan het licht aan het einde van de tunnel al wel zien", aldus Verhoeven, die in 2013 kampioen werd en zijn titel sindsdien negen keer verdedigde.

"Ik voel het oprecht zo", licht de 32-jarige Verhoeven verder toe. "Ik merk dat het kickboksen zó veel uit me haalt. Het heeft invloed op mijn privéleven en de kinderen. Ik mis dingen, omdat mijn leven is gewijd aan dat wat ik doe."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgende gevecht

Gisteren werd ook de volgende tegenstander van Verhoeven bekend. De 41-jarige Alistair Overeem keert na een lange MMA-carrière terug naar de sport waar hij meer dan tien jaar geleden zeer succesvol in was. Verhoeven kijkt dan ook uit naar de ontmoeting met Overeem. "Deze man gaat weer proberen alles van mij af te pakken waar ik zo hard voor gewerkt heb. Dat houdt me scherp en gedreven. In mijn hoofd is hij niet normaal goed, dan kan het alleen maar meevallen."

Ster advertentie
Ster advertentie