FunX

FunX en artiesten voor Haïti

  1. Newschevron right
  2. FunX en artiesten voor Haïti
Donderdag stond de hele dag in het teken van de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Publieke en commerciële omroepen sloegen de handen ineen voor Radio 555 en de televisieuitzending "Nederland Helpt Haïti". In deze uitzending is een bedrag van € 83.448.252,- opgehaald. Natuurlijk kun je nog steeds blijven storten op Giro 555. Gister stond ook FunX de hele dag in het teken van de aardbeving op het Caribische eiland en vroeg jouw aandacht.

Op giro 555 kun jij een donatie achterlaten voor de slachtoffers van de aardbeving.

Riz - Rescue Me
De Nigeriaans/Amerikaanse zanger Riz werd diep geraakt door de aardbeving in Haïti. Hij besloot een track op te dragen aan de slachtoffers van de ramp. Hij zegt: "If you feel moved by the song as I was moved to create, please donate for Haïti". De track hoor je de hele dag voorbijkomen op FunX.

Luister naar het interview met Riz en downlad "Rescue Me" hier.

Fouradi in belpanel "Nederland Helpt Haïti"
Ook FunX presentatoren Mo en Brahim Fouradi zetten zich in voor Haïti. Tijdens de televisie actie "Nederland Helpt Haïti" verwerkt een belpanel met Bekende Nederlanders, waaronder de gebroeders Fouradi, alle donaties. Om 20.30 uur start de gezamenlijke uitzending op Nederland 1, RTL 4, SBS 6 en TMF. Even voor middernacht werd duidelijk hoeveel geld de actie heeft opgebracht.


Tussenstand inzamelingsactie 21 januari:
Om 20.40 uur: € 19.234.180,-
Om 21.30 uur: € 29.806.341,-
Om 22.00 uur: € 33.182.353,-
Eindstand: € 83.448.252,-

Track downloaden in ruil voor donatie
Op www.MUZIEKvoor555.nl kun je tracks downloaden in ruil voor een donatie van € 1,30 per nummer. De opbrengst van al deze downloads gaan naar de slachtoffers in Haïti.

Op de website check je downloads van onder andere The Opposites, Don Diablo, Alain Clark, Dio en meer. Natuurlijk kun je zoveel nummers downloaden als je maar wil.

Haïti op FunX
In Start vertelde liefdadigheidsprofessor Theo Schuyt hoe mensen het bedrag kiezen dat ze schenken aan een goed doel. NOS nieuwslezer Mustafa Marghadi schoof aan voor de laatste update rondom de landelijke Haïti actie.

In Fresh'n Up werd gebeld met de Haïtiaanse Miralda Wallerlei. Zij woont in Nederland, maar haar familie zit nog op Haïti en krijgt weinig hulp.

In De Avondwinkel hoorde je meer over initiatieven voor Haïti in jouw stad.

Archief nieuwsberichten
Ster advertentie
Ster advertentie