FunX

CritiX: “Bij succes vertrek ik uit NL”

  1. Newschevron right
  2. CritiX: “Bij succes vertrek ik uit NL”
Ruim 40 procent van de hoogopgeleide jongeren met Turkse komaf ziet hun toekomst in Turkije. Na hun studie hebben ze de plannen om hun spullen te pakken en te remigreren naar het land van hun roots. Hoe denk jij daarover? Zie je jouw toekomst in Nederland? In CritiX bespraken wij de volgende stelling: “Als ik succesvol ben vertrek ik uit Nederland.”

Reacties

Een meerderheid van de FunX-luisteraars, maar liefst 70 procent was het eens met de stelling. Lees hieronder de reacties die wij binnen kregen via FunX Facebook en Twitter.

Bizzle: In Nederland valt geen toekomst te behalen met deze regering!
Julian: zoveel mensen zeggen dat ze willen vertrekken, maar uiteindelijk blijft toch 90%
Kiwii: Persoons- en opleidingafhankelijk! In een klein landje als Nederland heb je automatisch meer concurrentie, naar mijn mening.
Mehmet: Ik blijf lekker in Nederland. Patat. Koopjeszondag. Regen. Carnaval. Pannenkoeken. Andre van Duin. Alles binnen 2 uur afstand. Perfect!
Yasin: Hoeft niet perse hoogopgeleid te zijn, MBO'ers zoals ik hebben hetzelfde idee om binnen nu en 5 jaar te remigreren naar land van mijn roots.
Kim: Als iedereen weg gaan, dan blijf ik wel rustig hier in Nederland!
Kirsten: Suc6vol kan je overal zijn, wat belangrijk is: doorzettingsvermogen!
Maureen: Als het beter bij je past om ergens (anders) te zijn, go for it & be happy. Wees wel realistisch in de verwachtingen want: HET IDEALE LAND BESTAAT NIET.

CritiX

Het onderzoek werd gehouden door de Turkse studentenvereniging Antolia. De voorzitter van Antolia, Mehmet Akkoç, reageerde ook tijdens de live show. Beluister hieronder zijn reactie:
Ster advertentie
Ster advertentie