FunX

Politieagent beschrijft ervaringen in boek

  1. Newschevron right
  2. Politieagent beschrijft ervaringen in boek
Politieagent Jovanny Bos heeft het boek 'Verhalen Uit de Politiepraktijk' uitgebracht. Bos kwam op het idee om een boek uit te brengen nadat een collega hem tipte om al zijn ervaringen van het werk van zich af te schrijven. Ondanks dat hij zijn (negatieve) belevenissen van het werk thuis wel kwijt kan, schrijft hij het voor de zekerheid toch van zich af: "Wil het zo zijn dat ik misschien dingen over het hoofd zie of toch later mee zit, dan heb ik 't in detail gewoon op papier. Eigenlijk is dat gewoon de start geweest van het boek. Vanaf dat moment heb ik gewoon leuke, spannende en grappige meldingen weggeschreven," aldus Jovanny tijdens FunX Start.

Doodgebloed
In het boek heeft de politieagent 15 gebeurtenissen uit zijn carrière beschreven. Één van de belevenissen die hem is bijgebleven gaat over een Amerikaanse vrouw die zelfmoord had gepleegd. Ze had zich volgens Bos overal in haar lichaam gesneden met scheermesjes nadat ze drugs had ingenomen: "Die vrouw is letterlijk doodgebloed, er zat letterlijk geen druppel bloed meer in haar lichaam."

Positieve kant
Naast de negatieve kanten heeft het vak als politieman volgens Jovanny ook positieve elementen: "Je hebt het idee dat je nuttig bent. Als jij er niet was had het misschien nog erger af kunnen lopen. Het is super afwisselend werk, je weet echt niet wat er gaat gebeuren. Het is spannend, afwisselend en verveelt niet. Het is gewoon voor mij een jongensdroom die uit is gekomen die ik de rest van m'n leven wil uitvoeren."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F72708687&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie