FunX

CritiX: ‘Geen extra toezicht voor ex-tbs’ers’

  1. Newschevron right
  2. CritiX: ‘Geen extra toezicht voor ex-tbs’ers’
De 15-jarige Ximena Pieterse werd om het leven gebracht door een oud-tbs'er. De 25-jarige Stanley A. die de moord heeft bekend, zocht al een tijdje hulp volgens zijn advocaat. Hij was tien jaar geleden al veroordeeld wegens een steekincident. Moet de overheid dit soort tbs’ers niet beter in de gaten houden?

CritiX

Op FunX.fm en de FunX-app stond de stelling: 'Als je eenmaal tbs hebt gehad, mag je nooit meer leven zonder toezicht van de overheid.' Een overweldigende meerderheid van de stemmers (92%) was het oneens met de stelling.

Bekende van Ximena

In de radioshow sprak Q-Bah ondermeer met Jaimani, een bekende van Ximena Pieterse. Jaimani was erg aangeslagen door de gebeurtenissen. Toch meent hij dat er verschil gemaakt moet worden tussen TBS’ers. “Aanvankelijk was ik het eens met de stelling. Maar daarna bedacht ik me dat je niet iedereen over een kam kan scheren.”

Werknemer tbs-kliniek

Moreno werkt in een tbs-kliniek. Ook hij is van mening dat niet iedereen extra begeleiding nodig heeft. “Sommigen komen er echt goed uit. Met een goede behandeling en de juiste medicijnen kan je echt veel bereiken. Ik denk wel dat de bezuinigingen een negatieve invloed hebben op de zorg. Ook bij tbs-klinieken merk je dat er tegenwoordig minder financiële middelen zijn.”

Fragmenten van CritiX met Q-Bah

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F38330464&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie