FunX

RTL Boeflevard: Politieagenten zijn net als rappers en vloggers

  1. Newschevron right
  2. RTL Boeflevard: Politieagenten zijn net als rappers en vloggers

Ja maar, de vraag is, hoe vaak ga ik het nog moeten hebben over rapper Boef. Nou, dat is afhankelijk van hoe lang presentator Peter van der Vorst en presentator John van den Heuvel en presentator Beau en de programmamakers van RTL er nog over door willen etteren. Dat het al jaren een irrelevant station is voor mensen die te lui zijn om de Privé en de Story te lezen, negeren ze maar voor de vorm.

Iemand merkte gister al terecht op, dat ze er bij RTL Boeflevard maar een extra bank bij hebben gezet zodat je nu in plaats van 3 naar 5 mensen met een irrelevante mening kan luisteren, die samen praten over onderwerpen waarvan iedereen zich zou moeten afvragen waarom zij daar nou precies een relevante mening over zouden moeten hebben. Ik heb geen idee, maar het ratelt maar door met hun opiniemakerij.

Boef was er weer. Dit keer omdat iemand hem zo ver had gekregen om zijn excuses aan te bieden aan de agente die hij had beledigd. Op zich netjes, hij mag het alleen niet tegen haar zeggen, want hij heeft van de officier van justitie een set gedragsregels opgelegd gekregen en één daar van is dat hij niet tegen politie mag praten. Maar via de camera wilde hij het best zeggen.

Ik vind dat Boef de politie niet moet provoceren. Ik vind ook dat als hij dat wel doet, daar zijn excuses niet voor hoeft aan te bieden. Doet hij dat wel, dan vind ik dat netjes en een teken van goede wil, ook als hij het niet meent. Hij had het namelijk niet hoeven doen.

Ik had liever dat minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, no relation to Ronell, haar excuses had aangeboden. Die stelde dat de politie nooit mensen provoceert. Ten eerste is dit niet waar, daar kan ik persoonlijk over mee praten en ten tweede, waarom zou je dit zeggen? Omdat de jongeman tegenover je agenten provoceert, moet je dan maar een domme ondoordachtige stelling neer gooien, die compleet onwaardig is aan de functie die je hebt namens de overheid?

Politieagenten zijn net als rappers en vloggers. Er zijn een hele hoop goede en er zijn een paar kutte. Daar doe je niks aan, het zijn allemaal mensen. Er worden er binnenkort nog 2 vervolgd wegens doodslag en dood door schuld. Het feit dat de andere 3 niet worden vervolgd, terwijl ze er bij stonden en niks deden toen Mitch Henriquez 5 minuten lang dood op de grond lag is al een provocatie op zich. Hun handelingen hebben niet bijgedragen aan het overlijden. Maar ze hebben ook zeker niet bijgedragen aan het proberen hem te reanimeren toen het nog nut had.

Nee, Henriquez had het verdient, roepen de empathielozen, want dan had hij zich niet moeten verzetten. Verzet tonen is blijkbaar reden om te sterven. Ze hadden Boef ook moeten wurgen zeker, omdat hij provoceerde. Wie niet luistert moet sterven door het toedoen van 5 agenten. Dat is geen provocatie toch? Nee, je zou verwachten dat de politie nu bij RTL Boulevard zou zijn om hun excuses aan te bieden op televisie, omdat ze iemand hebben vermoord. Maar nee, daar is Boef omdat hij een agente beledigde.

De politie deed wat anders, die maakte een vlog waarin ze om het punt heen draaien en tot de eindconclusie kwamen dat ze blij zijn dat zij gecontroleerd worden, anders wijst niemand hun op hun fouten. Maar diezelfde politie zei ook dat ze niks fout hadden gedaan in eerste instantie en dat Mitch nog leefde toen hij de bus in ging.

Waar is Peter van der Vorst dan, om te zeggen dat hij niet gelooft in de excuses van een man van zijn woord. Als je een man van je woord bent waren de provocaties ook de waarheid. Waar is John van den Heuvel om de agenten op te zoeken en excuses te eisen? Waar is Bridget, die vanaf de bank nog meer onzin uitkotste waar niemand op zit te wachten? Precies, die zitten bij RTL Boulevard. Op zoek naar een rapper.

Tim Beumers

Ster advertentie
Ster advertentie