FunX

Advocaat familie Mitch Henriquez: "dit is nog niet wat wij gerechtigheid noemen"

  1. Newschevron right
  2. Advocaat familie Mitch Henriquez: "dit is nog niet wat wij gerechtigheid noemen"

Vandaag heeft het OM besloten dat twee van de vijf agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez, worden vervolgd voor zware mishandeling met de dood tot gevolg. De drie andere betrokken agenten worden niet vervolgd. Morad sprak de advocaat van de familie en vroeg wat de familie van dit besluit vindt. Voelt dit als gerechtigheid?

Begin gerechtigheid

In totaal waren er vijf agenten betrokken bij de arrestatie van Henriquez. Alleen de agent die de nekklem heeft aangelegd en de agent die pepperspray in het gezicht smeerde, worden vervolgd. De andere drie agenten gebruikte volgens het OM niet duidelijk genoeg geweld richting hoofd en nek. Volgens Advocaat Gerald Roethof is de familie van Henriquez nog niet tevreden over het besluit van het OM.

"Het begin van gerechtigheid. Vijf agenten waren erbij. Drie worden er dus niet vervolgd en dat is nog niet wat wij gerechtigheid noemen."

Wat nu?

De volgende stap is om tegen het besluit een klacht in te dienen aan het gerechtshof in Den Haag zodat de andere drie agenten ook vervolgd gaan worden. Welke straf er op de twee agenten die vervolgd gaan worden staat te wachten is nog onduidelijk. Op dit moment zijn de agenten op non-actief gesteld.

"Wat de straf is dat laat ik graag aan de rechter over, en de rechter gaat het ook bepalen, we gaan het moeten zien. Maar de wens van de familie is dat alle vijf zich moeten verantwoorden."

Ster advertentie
Ster advertentie