FunX

Lauren (24) had een levensverwachting van 20 jaar: "Het gaat nu supergoed"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Lauren (24) had een levensverwachting van 20 jaar: "Het gaat nu supergoed"

Als kind te horen krijgen dat je nog maar twintig jaar te leven hebt, is onvoorstelbaar heftig. Helaas werd Lauren daarmee geconfronteerd als kind, nadat de dokter vertelde dat ze lijdt aan taaislijmziekte. Inmiddels is de Rotterdamse 24 jaar oud en geniet ze volop van het leven. In Jouw Stad vertelt ze daar meer over aan Cartiez.

De Rotterdamse Lauren (24) had een levensverwachting van 20 jaar

Wat is taaislijmziekte?

Lauren lijdt sinds haar geboorte aan taaislijmziekte. Omdat het slijm in haar longen, keel en darmen taai en dik was, liep ze het risico dat deze organen verstopt zouden raken. Lang liep ze dan ook rond met de angst dat ze geen normaal leven kon leiden, maar vandaag de dag is ze dankbaar voor iedere dag dat ze er nog is. "Als je 25 jaar geleden aan taaislijmziekte leed, was je levensverwachting niet heel hoog", vertelt Lauren. "Nu eigenlijk nog steeds niet, maar door de komst van nieuwe medicatie gaat het zo goed dat ik gelukkig ook voor mijn pensioen mag gaan."

"Oh, dit is chill"

Als kind had Lauren vaak last van verkoudheid en klonk ze meestal nasaal. Op een gegeven moment ging ze naar de dokter om een DNA-test te laten doen, waarna duidelijk werd dat ze lijdt aan de zeldzame ziekte. "Mijn slijm is heel taai en dik, dus als er een bacterie in mijn longen komt, denkt ie van: oh, dit is chill, het is lekker warm hier en ik kan hier lekker doorgroeien. Daardoor zou ik bijvoorbeeld een ernstige longontsteking kunnen krijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het gaat super goed"

Ondanks dat Lauren lijdt aan taaislijmziekte heeft het haar nooit echt beperkt in haar ontwikkeling als persoon. Zo heeft ze als kind altijd alles kunnen doen wat ze leuk vond en leidt ze vandaag de dag een prima leven. "Op dit moment gaat het super goed. Wel moet ik een beetje oppassen met corona en moet ik heel goed aan mijn medicatie denken."

Sportief

Lauren hoeft dus geen rekening meer te houden met een korte levensverwachting en viert overmorgen haar 25e verjaardag. Daarnaast heeft ze van haar grootste passie haar werk weten te maken. Ze is namelijk een fervente sporter en werkt vandaag de dag als personal trainer. "Als kind ben ik altijd al heel sportief geweest. Ik was altijd aan het voetballen, zwemmen of paard aan het rijden. Later heb ik mijn mbo-diploma Sport en Bewegen behaald. Ik vind het gewoon leuk om met andere mensen sportief bezig te zijn en samen doelen te behalen."

Ster advertentie
Ster advertentie