FunX

Devin (21): “De coronacrisis duwde me richting mijn droombaan als makelaar”

  1. Newschevron right
  2. Devin (21): “De coronacrisis duwde me richting mijn droombaan als makelaar”

"Geld verdienen vond ik op jonge leeftijd belangrijker dan studeren. Daardoor heb ik de afgelopen jaren veel verschillende baantjes gehad. Zonder diploma kon ik nergens lang blijven en daarom ben ik blij dat ik nu eindelijk mijn dromen ben gaan najagen.

Ik ben als tiener veel geswitcht van opleiding en besloot op een gegeven moment zelfs om te stoppen met studeren. Ik wilde een eigen bedrijf te starten en daarvoor heb je geen diploma, maar geld en ervaring nodig, dacht ik. Dus ben ik keihard gaan werken. En je weet hoe dat gaat als je jong bent. Uiteindelijk gaf ik meer geld uit aan kleding en feestjes, dan dat ik spaarde. Ik bleef in cirkeltjes lopen waar ik maar niet uitkwam.

Ik heb als autoverkoper gewerkt, als orderpicker, als van alles en nog wat tot ik via een vriend als zorgondersteuner ging werken in de verslaafdenzorg. Dat was als ZZP'er en wij waren helaas ook de eerste mensen die eruit vlogen tijdens de coronacrisis. Ik zat weer zonder baan en besloot toen om aan mijn toekomst te werken. Samen met mijn ouders ging ik op zoek naar een studie in de makelaarswereld, iets waar ik eigenlijk al jaren van droomde. De coronacrisis duwde mij als het ware richting mijn droombaan.

Die passie voor de makelaarswereld is bij mij ontstaan toen we ons eigen huis verkochten. Die hele vastgoedwereld van het uitkiezen van een huis of een hypotheek tot aan de winstmarges van een makelaar in het verkoopproces, vond ik enorm interessant en dat gevoel is altijd blijven hangen.

Ik volg nu een studie tot makelaarsassistent waarbij ik les krijg over bouwkunde, taxeren en rechten. Dat duurt ongeveer een jaartje. Als ik dat diploma heb gehaald, ga ik doorstuderen totdat ik volwaardig makelaar ben. In de tussentijd zou ik graag praktijkervaring willen opdoen bij een makelaarskantoor. Het liefst met klanten in het verkoopproces, want daar ligt echt mijn passie.

De studie die ik nu doe, vind ik fantastisch en het is ook mooi om mijn ouders trots te maken. Ik heb eindelijk voor mijn toekomst gekozen. Ik doe iets voor de lange termijn. En als ik na jaren genoeg ervaring heb opgedaan, dan wil ik mijn eigen bedrijf starten. Devin de makelaar, dat komt vast goed."

- Devin (21)

CLOSE UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie