Naar homepage
FunX

Semih (23): “Ik werd ooit verliefd op een M3 en werk nu bij BMW”

  1. Newschevron right
  2. Semih (23): “Ik werd ooit verliefd op een M3 en werk nu bij BMW”

"Mijn liefde voor auto’s begon op jonge leeftijd dankzij mijn neef. Hij kocht in die tijd een M3, dat is de heilige graal onder de auto’s van BMW. Zo’n auto had ik nog nooit van mijn leven gezien en ik werd dan ook direct verliefd. Naast de looks was het vooral de techniek die mij aansprak. Zoveel brute kracht uit zo’n ding op vier wielen. Ik vond het ongelofelijk om van dichtbij te kunnen ervaren.

Door die M-serie van mijn neef ging ik me steeds meer verdiepen in auto’s en dat heeft ertoe geleid dat ik uiteindelijk autotechniek ben gaan studeren. Nadat ik mijn diploma had behaald, wilde ik hbo gaan doen. Die studie begon iets later, dus heb ik in dat tussenjaar mijn chauffeurspas gehaald om te kunnen werken met auto’s. Ik werkte als koerier, als taxichauffeur en deed nog meer van dat soort dingen waarbij ik vooral rond kon rijden. Autorijden was en is mijn passie, maar 40 uur per week pakketten bezorgen zag ik mezelf niet lang doen. Gelukkig kwam ik toen een vacature tegen als junior parts-medewerker bij BMW en greep direct mijn kans. Ik begon dus op de afdeling die over onderdelen ging. Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar de verkoopafdeling.

Je kan opzoeken hoeveel pk's een auto heeft, maar er zit zoveel meer in voertuigen. In mijn huidige functie als Product Genius bij BMW-dealer Hans Severs in Alphen aan den Rijn kan ik je werkelijk alles vertellen over iedere auto in onze showroom. De ongelofelijke motor, de geweldige wegligging, de speciale kleuren lak, maar ook de innovatieve software. Ik doe nu eigenlijk wat ik altijd al voor vrienden en familie heb gedaan: ze enthousiasmeren over een product waar ik zelf enthousiast van word. Het grote verschil met toen is dat ik nu nóg meer kennis heb en betaald krijg om het te delen.

Een jonge BMW-rijder die ik spreek over een M3 heeft vaak een hele andere interesse dan een 60-jarige klant die naar een 5-serie of 7-serie komt kijken. De jongere rijder wil vaak weten ‘wat ie allemaal kan’ en is vaak geïnteresseerd in de kracht en dus de sportieve kant, eigenlijk net als ik. Toch gaat het mij niet alleen om het sportieve, want de techniek vind ik misschien wel belangrijker. Waarom rijdt die auto zo sportief? Waarom deze auto en niet die van de concurrent? Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar dat is waarvoor ik hier rondloop.

Ik leer mensen graag iets over auto’s en vind het geweldig als ze stomverbaasd kijken als ik ze bepaalde foefjes van de auto uitleg. Maar als ik heel eerlijk ben, dan blijven de gesprekken met liefhebbers mij het meest bij. Daar kan ik echt van genieten. Dan zit je op een bepaald niveau dat ik heel tof vind. Niet eens zozeer qua kennis, maar qua interesse. En soms, steek ik er ook iets van op."

- Semih (23)

CLOSE UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie