FunX

Wat zijn de food trends voor 2013?

  1. Newschevron right
  2. Wat zijn de food trends voor 2013?
De huidige crisis heeft ook invloed op het voedsel dat mensen naar binnen werken. Hierdoor ontstaan er nieuwe trends op gebied van voeding. Tv-kok Martijn Vrieze gaf tijdens FunX Start een paar voorspellingen op het gebied van het Nederlandse eetgedrag voor 2013.

Hot or Not?

Not: Patatje
Het eten van een simpel patatje op straat is volgens Vrieze not done. "Mensen rekenen je er toch op af op een of andere manier. Een gezonde lifestyle wordt belangrijker. Het ouderwetse snacken zoals we dat van vroeger kennen, dat is niet meer", aldus Martijn.

Hot: Insecten
Volgens de tv-kok worden steeds vaker insecten verwerkt in eten waaronder een kroket met meelwormen: "Er zijn veel insecten die wereldwijd gegeten worden. Het is een enorm voedzame voedingsbron. Je ziet dat dat steeds meer gebruikt wordt in voeding."

Hot: Flexitariër
Steeds meer mensen laten voor een dag in de week vis of vlees staan. Volgens Vrieze denken meer mensen aan het welzijn van de dieren en aan het milieu. Ze eten dan een dagje een groenteburger of een andere variant hiervan.

Hot: Meer bio
Het is goed om af en toe biologische producten te kopen. Deze hebben veel meer smaak en zijn gezonder dan de reguliere versies. Het is bovendien beter om zo veel mogelijk de kant en klare pakjes met smaakversterkers te laten liggen. Deze zitten vol met e-nummers die niet goed zijn voor je lichaam.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F67236487%3Fsecret_token%3Ds-0dklN&show_artwork=true&secret_url=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie