STER Advertentie
STER Advertentie

Ook mannen worden ongewenst betast op feestjes: "Ze pakte me vol op mijn bek"

Ook mannen worden ongewenst betast op feestjes: "Ze pakte me vol op mijn bek"

Maandag 20 mei 2019 - 11:34 uur

|

Door:

Milou

Het festivalseizoen is langzaam van start gegaan en alhoewel feestjes, concerten en festivals een veilige en gezellige plek zouden moeten zijn, komen er helaas nog vaak gevallen van (seksuele) intimidatie voor. In je billen geknepen worden of uit het niks gekust worden: het wordt vaak weggelachen, terwijl het absoluut niet oké is wanneer iemand over je grenzen gaat. En niet alleen vrouwen hebben hier last van. Ook mannen zijn soms de dupe van handtastelijke feestgangers.

lastiggevallen als man

Bas vertelt bij TopiX dat hij tijdens het uitgaan werd lastiggevallen door een dame die keer op keer aan hem bleef zitten. "En toen pakte ze me vol op mijn bek. En dat wilde ik niet. Toen duwde ik haar weg en deed ze het nog een keer." Hij voelde zich vies, maar toen hij zijn vrienden over het incident vertelde, kreeg hij een lacherige reactie. "Die reactie had ik waarschijnlijk niet gehad als ik een vrouw was geweest."

'Bas: "Toen pakte ze me vol op mijn bek"'

achtervolgd bij een concert

Mabel Zwaan is een van de vele vrouwen die een vervelende ervaring heeft met ongewenste intimiteiten. Ze vertelt over een incident dat veel indruk heeft gemaakt. Tijdens een concert werd ze heel de zaal door gevolgd door een man die haar vervolgende betaste:

"Op een gegeven moment stond hij achter me en heeft hij me in mijn billen geknepen, zijn hand om mijn middel geslagen en op een gegeven moment ook naar mijn tieten gegrepen. Ik ben in paniek bevroren en een paar seconde geschrokken blijven staan. Toen heb ik rechtsomkeert gemaakt, ben ik mijn jas gaan halen en ben ik naar huis gegaan."

'Betast worden in de club: Mabel vertelt haar meest nare ervaring'

No Thanks

Mabel besefte wat een bullshit het is dat haar avond verpest was omdat iemand anders zijn handen niet thuis kon houden. Vervolgens wordt het weggewuifd -"zulke dingen gebeuren nou eenmaal" - terwijl het grote impact kan hebben op het slachtoffer. Mabel besloot daarom actie te ondernemen door de stichting No Thanks op te richten. Hiermee wil ze bewustzijn creëren rondom dit veelvoorkomende probleem. Ze gaat in gesprek met festivalorganisaties en artiesten en probeert uitgaanspubliek te informeren over hoe ze moeten omgaan wanneer er (seksuele) intimidatie plaatsvindt.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Jason Derulo dropt nieuwe versie van 'Coño'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • ME bereidt zich voor op komst duizend hooligans naar Utrecht