STER Advertentie
STER Advertentie

Hoeveel verdien je met een 'Stuur Tikkie'-account op Instagram?

Hoeveel verdien je met een Stuur Tikkie-account op Instagram?

Donderdag 20 juni 2019 - 13:59 uur

|

Door:

Elize

Als je vaak te vinden bent op Instagram, heb je het vast wel eens voorbij zien komen: in de commentsectie van zo'n beetje elke post vind je mensen die om Tikkie-donaties vragen. Van Tikkies voor bier tot Tikkies voor kipnuggets. Maar waarom begin je zo'n soort account? En hoeveel verdienen je er nou echt mee? Jaimy en Vanessa belden in Turn Up! met enkele personen achter die accounts.  

'Hoeveel verdien je met een 'tikkie voor iets' Insta?'

heftige donatie

"Het is meer gewoon voor de grap toch", vertelt een vriend van de eigenaar achter het account 'Gun_tikkie_voor_heftige_haze'. "Hij had op andere posts gezien dat andere mensen dat deden en hij wilde doekoe voor heftige haze." De hamvraag is natuurlijk: wat levert zo'n account op? "Iemand heeft 1 cent gegeven, dat was wel een heftige donatie", vertelt de woordvoerder lachend.

1 cent

Iemand die met een hele andere reden zo'n Tikkie-account heeft aangemaakt, is degene achter 'Tikkievoorexamen_te_kopen'. In de beschrijving van zijn account staat "Eyy, ik heb me examen niet gehaald en wil hem kopen jullie zouden me helpen." 
Helaas is dat illegale diploma nog lang niet in zicht. In totaal heeft hij namelijk nog maar 1 cent opgehaald - net zoals de eigenaar van het andere account dus. 

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 404 - Pagina niet gevonden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Amber en Arda van Temptation Island verwachten kindje

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"