FunX

Worden vrouwen in de ring onderschat?

  1. Newschevron right
  2. Worden vrouwen in de ring onderschat?

Rico Verhoeven, Badr Hari, Ismael Londt, Gökhan Saki, wie kent ze niet? Als het gaat om vechtsport, kun je waarschijnlijk heel gemakkelijk een hoop mannen opnoemen. Maar hoe zit het met de vrouwen? FunX-dj Youssef belde met vijfvoudig wereldkampioen kickboksen Denise Kielholtz en MMA-professional Germaine de Randamie.

Miss Dynamite

Denise Kielholtz wist deze maand voor de vijfde keer een wereldtitel in de wacht te slepen. Denise Kielholtz staat in de ring ook wel bekend als Miss Dynamite. Een paar jaar geleden kreeg ze deze bijnaam, vanwege haar snelle en explosieve vechttechniek.

''Ik ben best klein en kom als een explosie naar voren in de ring.''

Mannensport

Denise vindt het jammer dat er zo weinig aandacht bestaat voor vrouwen in de ring, terwijl er zoveel vrouwelijke talenten rondlopen in Nederland.

''Het heeft al heel lang het imago van een mannensport. Je ziet wel dat ook steeds meer vrouwen het gaat doen. Ook op grotere podia zie je steeds meer vrouwen die de hoofdpartij hebben.''

THe IRon Lady

Ook kickbokser en MMA'er Germaine 'The Iron Lady' de Randamie merkt dat er weinig aandacht wordt besteedt aan vrouwelijke kickboksers.

''Het is nog steeds niet populair bij het grote publiek. Bij Glory had je eerst helemaal geen vrouwen, maar er komt verandering in. In Amerika wordt MMA onder vrouwen wel gepromoot, maar bij kickboksen gebeurt het weinig.''

Legendarische wedstrijd

Binnenkort staat Germaine in de ring voor het grote UFC 208-toernooi. Voor het eerst zal er worden gevochten voor de Wereldtitel Featherweight onder vrouwen. Op 11 februari zal The Iron Lady het opnemen tegen niemand minder dan Holly Holm.

''Je moet ervoor knokken. Maar als je zo'n belletje krijgt, is er geen ander antwoord dan ja.''

Ster advertentie
Ster advertentie