STER Advertentie
STER Advertentie

Deze diehards leggen uit waarom ze elk jaar terugkomen op Appelsap

Deze diehards leggen uit waarom ze elk jaar terugkomen op Appelsap

Zaterdag 10 augustus 2019 - 20:46 uur

|

Door:

Milou

Het eerste dat opvalt wanneer je het Appelsap-terrein opkomt, is - naast de dikke hiphoptunes natuurlijk - de relaxte sfeer en de grote diversiteit aan mensen. Niet gek dus dat sommige bezoekers al jarenlang elk jaar trouw terugkeren op het Amsterdamse festival. Deze diehards leggen uit wat Appelsap zo'n succes maakt.

Laurens (39) & Kimm (37)

Laurens is een ware Appelsap-veteraan: hij is er al bij sinds het begin. Wat hij en Kimm zo tof vinden aan het festival, is de mix van verschillende mensen en de gemoedelijke sfeer. "Ik zou ervoor betalen om aan de kant te zitten en mensen te kijken", aldus Laurens. Hij vertelt dat je bij bijvoorbeeld technofestivals vooral één bepaalde scene ziet die aanwezig is. Bij Appelsap zie je allerlei soorten mensen, van jong tot oud. "Vroeger waren er wel nóg meer kinderen", zegt Kimm. Zelf heeft het stel vandaag een oppas geregeld, voornamelijk om The Opposites te kunnen zien. En als het kan, blijven ze nog jarenlang terugkeren.

appelsap1

Claudine (25) & Jordy (27)

Voor Claudine en Jordy uit Enschede is Appelsap een jaarlijks uitje. Ze maken er een heel weekendje van en verblijven in een huisje vlakbij het Flevopark. Wat ervoor zorgt dat ze elk jaar terugkomen, is de 'kleinschalige gezelligheid met altijd de nieuwste shit'. "Het is echt een Fresh Music Festival", zegt Jordy, doelend op de altijd vernieuwende artiesten op de line-up. "En er is een gemoedelijke sfeer, iedereen vindt hetzelfde leuk." Claudine voegt toe: "De mainstage verdeelt zich in twee delen: één deel danst en één deel ligt te chillen. Dat zie je bij geen enkele andere mainstage!"

Een van de hardste optredens ooit op Appelsap is volgens Jordy dat van De Jeugd van Tegenwoordig in het Oosterpark. Maar toen de twee hoorden dat The Opposites vandaag optreden, waren ze ook behoorlijk hyped. De komende jaren zullen Jordy en Claudine zeker nog naar Appelsap blijven komen. "Het is een leuk ritueeltje. We zeggen wel eens: we nemen onze kids later ook mee!" 

appelsap2

Kenna (31), Christian (30) & Tithey (31)

Christian en zijn vrienden reizen elk jaar met een hele groep speciaal vanuit Duitsland naar Amsterdam voor Appelsap. Dit jaar zijn ze er voor de zevende keer. "De sfeer is geweldig", zegt Christian. Hij vertelt dat het festival zeven jaar geleden wel way bigger was en dat de line-up toen ook beter was. Zijn favoriete Appelsap-optredens waren die van Travis Scott en Skepta. Wat betreft Nederlandse artiesten vindt hij Adje 'wel dope'. Line-up of niet, Christian blijft terugkeren door de lekkere vibe: "Ik blijf gaan tot ik getrouwd ben en vijf kinderen heb! Dan wordt het teveel gedoe met reizen."

appelsap4

Jamilla (35) & Jesse (36)

Voor het zesde jaar zijn Jamilla en Jesse aanwezig op Appelsap. "Ik kom honderd procent voor twee dingen: de sfeer en The Opposites!", zegt Jesse. Waarom het festival zo'n succes is, is volgens het stel vooral de relaxte sfeer - "het is totaal niet agressief" - en de diversiteit aan mensen en artiesten. Jesse ligt toe: "Het is echt een hype: Appelsap heeft zichzelf echt weggezet als een heel sfeervol feestje." En als de line-up en de sfeer net zo leuk blijven, staan de twee volgend jaar zeker weten wéér op het festival.

appelsap3

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Kanye West waarschuwt voor coronabestrijding: 'Ze willen chips in ons stoppen!'

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Usain Bolt deelt opvallende naam en superschattige foto's van dochtertje