STER Advertentie
STER Advertentie

Anouk (23) gaat 1135 kilometer wandelen tegen pesten

Anouk (23) gaat 1135 kilometer wandelen tegen pesten
Instagram: wandelentussen2werelden

Maandag 9 september 2019 - 14:16 uur

|

Door:

Francesco

Je moet het maar kunnen: 1135 kilometer wandelen in twee maanden. De 23-jarige Anouk Pool start daar vandaag mee om zo meer aandacht te krijgen voor pesten en psychische problemen. Maar voordat ze begint, heeft ze wat tijd vrijgemaakt om daar meer over te vertellen in Start

'Anouk (23) gaat 1135 kilometer wandelen in strijd tegen pesten'

Depressie

Samen met haar goede vriend Tim - die zelf met het initiatief kwam - start Anouk vandaag haar avontuur. Met het initiatief 'Wandelen tussen 2 werelden' wordt geld opgehaald voor stichting MIND én aandacht gevraagd voor de Stichting Omgaan met Pesten. Het doel is meer openheid voor psychische problemen, pesten en de gevolgen ervan te creëren. Zelf leed Anouk ook een tijd aan een depressie en ze vertelt openhartig aan Sander hoe dat begon: 

“Ik heb er sowieso een beetje een genetische aanleg voor en in mijn verleden heb ik een traumatische ervaring meegemaakt. Daarnaast ben ik op de middelbare school een tijdje buitengesloten geweest. Al die ervaringen bij elkaar zorgden ervoor dat ik depressief werd.”

NO MONEY

Twee maanden lang lopen is natuurlijk al best pittig, maar Anouk en Tim gaan het ook nog eens zonder geld doen.  Hoe dan?! “We hebben heel veel gesponsorde materialen gekregen en we gaan bij mensen thuis slapen. Daar krijgen we dan ook ons eten. […] We hebben nog wel een aantal plekken nodig, maar de meeste zijn al geregeld.”

Lees ook: Snelle gaat samenwerking aan met stichting tegen pesten

ROUTE

En dan ook nog eens 1135 kilometer lang! Waar Anouk en Tim naartoe gaan? Je zou bijna denken dat ze misschien naar Milaan gaan wandelen, maar dat is niet het geval. Want waarom ons eigen kikkerlandje verlaten als het ook gewoon hier kan? Én het heeft voor Anouk en Tim ook een symbolische betekenis.

“We gaan in principe langs elke provinciehoofdstad. We beginnen nu in Ermelo, daar zijn we allebei opgenomen geweest in een kliniek en hebben we elkaar ook leren kennen. Ik denk dat dat een van de mooiste plekken is om te beginnen.”

HULP BIJ DEPRESSIE

Heb jij last van een depressie? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn dag en nacht bereikbaar via 0900-1450. Als je liever niet belt, kun je bellen of mailen voor advies en hulp. 

Populair op FunX.nl

  • Hartbrekend: Speler scoort en vertelt teamgenoot dat zijn vader net overleden is

  • Rihanna gebruikt Cho, Spanker en Stefflon Don-tune in Savage x Fenty-show

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Jennifer Lopez steelt Versace-show in haar beroemde groene Grammy-jurk