FunX

Rens (15) runt al 6 jaar een succesvolle onderneming

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Rens (15) runt al 6 jaar een succesvolle onderneming

Rens is pas 15 jaar oud en heeft al 6 jaar een succesvolle onderneming. Op 9-jarige leeftijd begon hij namelijk met een bedrijf dat lasergame pistolen verhuurt. Inmiddels heeft hij met zijn onderneming 7 locaties tot zijn beschikking en draait hij gemiddeld een omzet van 50.000 euro per jaar. Rens vertelt in gesprek met Serginio alles over het ontstaan van de onderneming en hoe jij dit op jonge leeftijd ook gewoon kan doen: "Het is allemaal heel rustig stapje voor stapje verlopen en dan is het allemaal niet zo moeilijk."

Rens (15) in gesprek met Serginio over zijn succesvolle onderneming

'Altijd al ondernemend geweest'

"Ik ben eigenlijk altijd al erg ondernemend geweest", legt Rens uit. "Ik was op mijn vierde op koninginnedag op de vrijmarkt al druk bezig met onderhandelen met mijn eigen kraampje, maar ook bij kraampjes van anderen. En eigenlijk besloot ik op mijn achtste dat ik mijn eigen bedrijf wilde oprichten." Rens moest eerst nog wel een idee bedenken, waar hij niet meteen op kwam. "Dat heb ik toen eventjes opzij gezet tot ik op mijn negende verjaardag zelf wilde gaan lasergamen."

Van idee tot plan

Rens vertelt dat het allemaal heel amateuristisch begon, toen hij op 9-jarige leeftijd zijn idee wilde omzetten tot een echte onderneming. "Ik had gewoon acht lasergame pistolen gekocht en die begon ik aan vrienden en familie te verhuren", zegt hij over zijn bedrijf, genaamd Lasergame Verhuur Westland. "Langzaamaan werd het zo groot dat ik me moest gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel en dingen moest gaan uitzoeken met de Belastingdienst, maar het is allemaal heel rustig stapje voor stapje verlopen. Dan is het allemaal niet zo moeilijk", aldus de inmiddels 15-jarige ondernemer.

Quote

We hebben zelfs een keer een meneer aan de deur gehad die dacht dat hij was opgelicht.

Rens

Reacties

Rens vertelt dat hij in het begin wel veel verbaasde reacties kreeg. "De meeste mensen zijn ontzettend enthousiast en vinden het alleen maar hartstikke leuk", zegt hij. "Ze zijn natuurlijk wel verbaasd. We hebben zelfs een keer een meneer aan de deur gehad die dacht dat hij was opgelicht. Hij geloofde gewoon echt niet dat ik als 9-jarige lasergame pistolen verhuurde. Dus die heb ik toen aan de deur moeten overtuigen dat het echt was. Hij verwachtte natuurlijk een man in een pak die de deur opendeed, maar dat was opeens een jochie."

Huis vol met laserguns

Inmiddels beschikt Rens niet over acht laserguns, maar zo'n 450 verdeeld over 7 vestigingen in Nederland. In een drukke periode ligt zijn huis dan ook vol met lasergame spullen. "Dan liggen er overal laserguns die gerepareerd moeten worden en kisten die uit moeten gaan naar klanten of net ingeleverd zijn. Dus ja, dan is het thema wel lasergamen bij ons in huis", aldus Rens.

Quote

Ik open twee vestigingen per jaar en dat wil ik de komende tijd blijven doen.

Rens

'Nooit stoppen met ondernemen'

Rens heeft met ondernemen zijn roeping wel gevonden, denkt hij. "Ik vind het ontzettend leuk om te ondernemen en ik wil daar nooit mee gaan stoppen." Als Serginio hem vraagt naar zijn verdere doelen binnen het ondernemerschap, zegt Rens: "Ik wil nu dit bedrijf steeds groter maken en kijken hoe ver ik daar mee kom. Ik open twee vestigingen per jaar en dat wil ik de komende tijd blijven doen."

Ster advertentie
Ster advertentie