FunX

Vrees jij de killer komkommers?

  1. Newschevron right
  2. Vrees jij de killer komkommers?
Paniek in Duitsland! Daar zijn al tien mensen overleden na het eten van komkommer. Ook zijn er duizenden mensen ziek geworden. Sommige patiënten verkeren zelfs in levensgevaar. Oorzaak: de zogenaamde EHEC-bacterie, die darmbloedingen, hevige diarree, misselijkheid en nierklachten kan veroorzaken. De bacterie is volgens wetenschappers uitzonderlijk agressief en resistent tegen veel soorten antibiotica. De besmette komkommers zijn mogelijk afkomstig uit Spanje.

Eet geen komkommer!
EHEC is eveneens opgedoken in Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië, Zwitserland, Oostenrijk en oh oh...ook een Nederlandse vrouw is besmet. In Duitsland wordt inmiddels opgeroepen vooral geen komkommer te eten tot er meer duidelijkheid is over de bron van de besmetting. De Nederlandse minister Schultz raadt aan om komkommer vooral goed te wassen en te schillen en vanmiddag is er spoedoverleg bij het Ministerie van Landbouw.

Terecht?
De vraag is nu of alle ophef terecht is. Duitsland heeft ruim 80 miljoen inwoners. Daarvan zijn er nu tien overleden aan de EHEC-bacterie. Niet echt reden voor paniek toch? Door alle media-aandacht voor de uitbraak worden mensen onnodig bang gemaakt. Kijk maar naar de Mexicaanse griep, dat liep uiteindelijk ook met een sisser af.

Tijd dus nu voor een lekker broodje gezond...mét komkommer! Eet je mee? Of laat jij je bang maken?

Ster advertentie
Ster advertentie