STER Advertentie
STER Advertentie

Willem gaf 15.000 euro uit aan een neppe chick op datingsite

Dinsdag 21 januari 2020 - 15:21 uur

|

Door:

Francesco

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De ware liefde vinden door online te daten: het kan goed uitpakken of juist helemaal niet. Dat laatste gebeurde bij Willem. Hij dacht online de perfecte chick gevonden te hebben, maar kwam er helaas pas 15.000 euro later achter dat ze helemaal niet bestond. In Start met Fernando vertelde hij hoe dit gebeurde.

Money, money, money

Het begon allemaal drie jaar geleden toen Willem zich aanmeldde op een online datingsite. Hij leerde daarop een meisje kennen waarmee hij in eerste instantie leuke gesprekken voerde. Ze toonde serieuze interesse in hem en wist Willem met de tijd mee te manipuleren.

"Ze proberen eerst je gevoel en gedachtes voor zich te winnen. Uiteindelijk vragen ze geld om naar je toe te vliegen. Daarna vragen ze geld om wat voor reden dan ook. Alles om je maar te pakken te krijgen."

Lees ook: Amsterdam gaat schulden van jongeren deels kwijtschelden

Fraudeurs

Pas na maanden contact voelde Willem dat er iets niet klopte en ging hij op onderzoek uit. "Vorig jaar in 2019 ben ik via internet uit gaan zoeken of ik iets meer te weten kon komen. Toen heb ik uiteindelijk de echte persoon gesproken die op de foto's staat." Gelukkig wist Willem het echte meisje op de foto's te vinden, want hij had op dat moment namelijk maar liefst 15.000 euro uitgegeven aan de neppe chick waarmee hij praatte. Achter dat profiel zaten een aantal mannelijke fraudeurs.

Schaamte

Uit schaamte heeft Willem nog steeds niets verteld aan familieleden of vrienden. Ook heeft hij nog geen aangifte gedaan bij de politie. "Het is niet een-twee-drie makkelijk om erover te praten." Wel heeft hij voor aankomende vrijdag een afspraak gepland op het politiebureau om zijn verhaal te doen. Een stap in de goede richting dus. 

Helemaal klaar mee

Willem is in ieder geval helemaal klaar met online dating. "Ik ben helemaal gestopt, nooit meer!", lacht hij. "Ik zie wel wat er komt, ik heb nu zoiets van: fuck it allemaal." Hij is nu gewoon van plan om naar de club of bibliotheek te gaan om de ware te vinden. 

Debt talk

Heb je schulden? En lijkt het alsof er geen licht is aan het einde van de tunnel? Je bent niet de enige! Het schuldensysteem is fucked up en daarom organiseert FunX op 6 februari een Debt Talk in het Paard in Den Haag. Verschillende betrokkenen delen hun verhalen on stage: van jongeren met schulden en andere ervaringsdeskundigen tot beleidsmakers en deurwaarders. Aanmelden kan hier.

Lees ook: Kom naar 'FunX: Debt Talk' en strijd mee tegen schuldenprobleem

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Opnieuw een grote tegenslag voor Rumag

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje