STER Advertentie
STER Advertentie

Linne (19) valt in risicogroep en is extra voorzichtig: "Ik neem het niet met een korreltje zout"

Linne (19) valt in risicogroep en is extra voorzichtig: "Ik neem het niet met een korreltje zout"

Dinsdag 17 maart 2020 - 16:52 uur

|

Door:

Eva

Bij een risicogroep van het coronavirus denk je misschien eerder aan ouderen, maar ook jongeren kunnen daar bij horen. Een voorbeeld daarvan is Linne (19). Zij heeft een afweerstoornis en loopt daarom extra risico als ze het virus zou krijgen. In deze tijd is ze dus extra voorzichtig.

“Het is maar een griepje”

Veel mensen onderschatten hoeveel impact het coronavirus heeft op Linne’s leven. Toen haar klasgenoten hoorden dat de scholen dicht gingen, zeiden ze dingen zoals: “Het is maar een griepje, niemand wil het krijgen maar je gaat er niet dood aan,” en “We kunnen gewoon naar school, want we lopen toch geen risico”

Altijd risico

Maar dat is voor Linne niet het geval. Zij loopt veel risico en niet alleen in deze tijd van het coronavirus, maar altijd. Ook bij een ‘gewone’ griep kan Linne risico lopen om ernstig ziek te worden, als gevolg van haar afweerstoornis.

Met een korreltje zout

Tot afgelopen donderdag nam Linne het hele coronavirus, ondanks dat ze er extra gevoelig voor is, met een korreltje zout. Dit kwam doordat er rondging dat het eigenlijk een ‘gewone’ griep was en dat je het ook zo kon behandelen. “Na het zien van de persconferentie afgelopen donderdag drong tot me door dat ik het toch wel wat serieuzer moet nemen en heb ik contact opgenomen met mijn arts. Die bevestigde wat ik eigenlijk al dacht. Hij stuurde een kort mailtje met “Beste Linne, neem het absoluut niet met een korreltje zout en vermijd gezelschappen zoveel mogelijk.”

Maatregelen

Linne is daarom extra voorzichtig geworden in deze tijd. Ze komt in ieder geval minimaal tot 6 april haar huis liever niet uit, en alleen haar vriend, haar ouders en haar zus komen bij haar in de buurt. Er is echter wel één uitzondering waarin ze wel naar buiten kan en dat is om haar hond uit te laten. Haar huis staat in een afgelegen gebied waardoor ze dat nog wel mag doen van de dokter. Als er eventueel mensen naar binnen moeten komen bij Linne thuis, hangen er in elke wc briefjes met daarop ‘heb je je handen gewassen?’ Ook hebben ze in plaats van stoffen doekjes allemaal papieren doekjes neergelegd. 

Persconferentie Rutte

Linne is het helemaal eens met de maatregelen die Rutte heeft genomen in zijn speech van maandagavond. Ze staat vooral achter de boodschap dat we het met z’n allen moeten doen, om er het beste uit te komen. “In het begin zag je vooral de hamsteraars, en mensen die heel erg voor zichzelf kozen. Nu ontstaan er ook zo veel goede acties dat ik denk dat langzaam het besef komt dat we het met z’n allen moeten doen. ook denk ik zeker dat dat inmiddels meer gedaan wordt.”

Reacties

Linne deelt op haar blog en Instagram updates en verhalen over haar situatie. Niet iedereen heeft daar begrip voor. Ze krijgt berichten als: “Je kunt wel zeggen dat je onder de risicogroep valt, maar we zijn allemaal kwetsbaar.” en “Verder zijn er ook veel mensen die wel lieve dingen reageren en vragen ze of ze iets voor me kunnen doen, zoals boodschappen doen.” Haar boodschap in deze tijd is dan ook ‘laten we elkaar een handje helpen’.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Onrust in Turkije na invoering controversiële nieuwe wet

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Jada Pinkett (46) post sexy bikinifoto om man Will Smith terug te pakken