FunX

Kevin viert de diversiteit van de queer community met zijn inspirerende dansvideo

foto: Instagram: kevincruden
  1. Newschevron right
  2. Kevin viert de diversiteit van de queer community met zijn inspirerende dansvideo

Choreograaf en danser Kevin Cruden uit Amsterdam weet hoe moeilijk het kan zijn om uit de kast te komen en jezelf te accepteren terwijl je bang bent voor de oordelen uit je omgeving. Met zijn nieuwste dansvideo, waarin hij de diversiteit van de queer community viert, wil hij daarom duidelijk maken hoe belangrijk het is om jezelf te zijn. Aan Tannaz in Jouw Stad vertelt hij waarom hij hier anderen graag mee wil inspireren: "Ik dacht: zal ik gewoon m'n eigen versie van pride doen? Om zo de diversiteit te laten zien zodat iedereen zichzelf kan terugvinden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeilijke coming-out

Kevin vertelt dat zijn eigen coming-out, inmiddels twee jaar geleden, heel moeilijk was. "In de hiphopwereld is gay zijn nog niet echt volledig geaccepteerd. Ik was een hetero hiphopdanser en had gewoon een vriendin. Ik ben Surinaams, dus ook in mijn cultuur was het best wel moeilijk. Het was dubbelop. Ik vond het heel erg zwaar, maar ben heel erg blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan."

Anderen inspireren

Kevin is nog steeds bezig met een zoektocht naar zichzelf, maar met de steun van de mensen om hem heen krijgt hij steeds meer vertrouwen in zichzelf. "Ik heb zoveel liefde ontvangen, ook uit de hiphopwereld. Dat heeft me zoveel zelfvertrouwen gegeven."

Dat zelfvertrouwen is zeker terug te zien in de dansvideo, waar hij samen met een hele squad losgaat op Lady Gaga's en Ariana Grande's Rain On Me. Met die video heeft Kevin al verschillende mensen weten de inspireren. Zo was er iemand uit Peru die hem via een berichtje liet weten nu eindelijk uit de kast te durven komen. "Die persoon zei: ik ben nu zo trots dat ik gay ben door deze video."

Accepteer jezelf en neem je tijd

Aan andere mensen die moeite hebben met uit de kast komen of zichzelf accepteren wil Kevin meegeven dat ze in zichzelf moeten geloven. "Pas als je van jezelf houdt, kun je van een ander houden. Accepteer jezelf volledig. Het is een proces, dus probeer het niet te haasten. Doe het lekker op je eigen tempo."

Ster advertentie
Ster advertentie