FunX

Steven Vreden over geslachtsonderdelen: "Draait niet alleen om seks"

foto: YouTube- FunX
  1. Newschevron right
  2. Steven Vreden over geslachtsonderdelen: "Draait niet alleen om seks"

In de nieuwste aflevering van It's Complicated neemt psycholoog en consulent seksuele gezondheid Steven Vreden plaats op de bank bij Mahi en Jayh. Samen breken ze het ijs rondom één van de grootste taboes: geslachtsonderdelen. Steven legt uit waarom het belangrijk is om hier openhartig over te spreken.

Privacy

Voor velen kan het moeilijk zijn om openlijk te praten over hun geslachtsdeel. Maar waarom heerst er zoveel taboe rond dit onderwerp? “Mensen zijn vaak terughoudender als het gaat om deze kwesties. Het onderwerp roept verschillende meningen en opvattingen op. Daarnaast is het voor veel mensen een zeer persoonlijk en gevoelig thema”, legt Steven uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onwetendheid doorbreken

Praten over je geslachtsdelen hoeft niet altijd over seks te gaan, legt Steven uit. "Op scholen leer je over de biologische functie van geslachtsdelen, maar dat betekent niet dat je begrijpt hoe het zit met psychologische factoren en de emotionele lading."

Steven benadrukt dat er vaker openlijk over dit onderwerp gesproken moet worden. "Door dit soort onderwerpen privé te houden, ontstaat er een gebrek aan communicatie. Dit resulteert in het ontstaan van mythes, fabels en onwetendheid." Volgens Steven kan dit niet doorbroken worden als mensen dat gesprek niet durven aan te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie