FunX

Fleur (23) zat in haar eentje vast in de trein: "Ik raakte helemaal in paniek"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Fleur (23) zat in haar eentje vast in de trein: "Ik raakte helemaal in paniek"

We maken allemaal wel eens iets geks mee in het openbaar vervoer, maar wat de 23-jarige Fleur heeft meegemaakt komt slechts zelden voor. Haar treinreis naar school eindigde namelijk in een complete nachtmerrie, nadat ze helemaal alleen in een donkere trein zat die ook nog eens de andere kant op ging. In Start met Fernando vertelt ze daar meer over.

Fleur (23) zat in haar eentje vast in de trein: ‘’Ik raakte helemaal in paniek!’’

Vast in de trein

Fleur dacht dat ze zoals gewoonlijk de juiste trein richting school had gepakt, maar de realiteit bleek anders te zijn. Nadat iedereen uit de trein moest stappen, bleef Fleur alleen achter in de trein die naar een compleet andere bestemming reedt. "Op een gegeven moment gingen de lichten uit en reed ie door naar een rangeerterrein. Ik zat dus in mijn eentje vast in de trein en raakte helemaal in paniek. Ik was niet aan het slapen en had geen muziek in. Ik was gewoon alert."

Quote

Toen de trein tot stilstand kwam, begon ik alarmnummers te bellen, maar ik kreeg allemaal keuzemenu's te horen dus ik dacht: dat schiet niet op.

Fleur (23)

Enge situatie

Fleur noemt het vooral een enge situatie waarin ze zich bevond. Vooral ook omdat ze in eerste instantie geen idee had waar de trein naartoe ging. "Op een gegeven moment begon ik maar op die deurknoppen te drukken in de hoop dat de conducteur dat zou zien. Toen de trein tot stilstand kwam, begon ik alarmnummers te bellen, maar ik kreeg allemaal keuzemenu's te horen dus ik dacht: dat schiet niet op."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paniek

Het mag duidelijk zijn dat Fleur compleet radeloos was. Gelukkig zag de 23-jarige studente een conducteur langslopen die haar uit deze nachtmerrie van een treinreis kon helpen. "Uit paniek ging ik naar buiten kijken in de hoop dat ik iemand zou zien. Toen zag ik de conducteur langslopen en ging ik keihard op de ramen kloppen. Gelukkig draaide hij om en keek hij me zo aan van: 'Wat doe jij hier?' Hij had me toen uit de trein gelaten, zodat ik weer helemaal terug naar het station kon lopen."

Overnachten in de trein

Volgens Fleur ging haar treinreis fout, omdat er niet was omgeroepen dat alle passagiers de trein moesten verlaten. Ook werd niet gecontroleerd of iedereen daadwerkelijk de trein had verlaten. Aangezien ze haar treinreis ook op TikTok had gepost, kreeg ze opmerkelijke reacties van mensen die blijkbaar hetzelfde hebben meegemaakt. "Sommige volgers van mij zeiden dat ze uren vast hebben gezeten of zelfs moesten overnachten in de trein. Ik ben dus heel blij dat dit mij niet was overkomen."

Ster advertentie
Ster advertentie