FunX

Bianca leidde zichzelf op tot personal trainer: "Ik merkte dat ik mentaal sterker in het leven ging staan"

foto: Instagram: @getsolidwithb
  1. Newschevron right
  2. Bianca leidde zichzelf op tot personal trainer: "Ik merkte dat ik mentaal sterker in het leven ging staan"

Het is algemeen bekend dat de toeslagenaffaire een zware impact heeft gehad op de levens van vele ouders en kinderen. Ook Bianca werd het slachtoffer van de toeslagenaffaire, maar ondanks deze tegenslag wist ze haar pijn om te zetten in kracht. Zo besloot ze als personal trainer te gaan werken en inmiddels is ze de trotse eigenaar van haar eigen sportschool. In Jouw Stad Rotterdam vertelde Bianca daar meer over aan Cartiez.

Personal trainer en confidence coach Bianca :"sporten heeft ervoor gezorgd dat ik mentaal sterker werd"

40.000 euro schuld

Bianca beviel op haar zeventiende van haar eerste kind en vertelt dat het niet bepaald gemakkelijk was om naast het moederschap ook nog te gaan studeren. De grote klap kwam echter toen Bianca slachtoffer werd van de toeslagenaffaire en een enorm bedrag terug moest betalen aan de belastingdienst. "Los van het feit dat ik moeder was en studeerde, wat al heel moeilijk was, konden mijn kinderen niet meer naar de opvang. In 2013 kreeg ik een brief waarin stond dat de opvang waar mijn kinderen zaten, had gefraudeerd. Op dat moment stortte mijn wereld in, omdat ik toen met een schuld zat van 40.000 euro."

De ene na de andere schuld

Uiteindelijk besloot Bianca te stoppen met haar studie en fulltime te gaan werken om haar schuld terug te kunnen betalen. Helaas betekende dat ook dat al haar andere toeslagen werd stopgezet. Daarbij opgeteld zat ze ook nog met een studieschuld, omdat ze vroegtijdig met haar opleiding stopte. "Ik kreeg de ene na de andere schuld en ik kon de gaten niet meer dichten. Het was op een gegeven moment zo erg dat ik lichamelijk niet goed meer kon functioneren. Toen ik in het ziekenhuis terechtkwam, zei de arts tegen mij: 'Het enige wat je nog kan doen is sporten'."

Quote

Ik merkte dat ik zelfverzekerder werd en mentaal sterker in het leven ging staan.

Bianca

Mentaal sterker

Dat is dan ook wat Bianca besloot te doen en na verloop van tijd bleek dat niet alleen de oplossing te zijn voor haar fysieke en mentale gezondheid, maar ook voor haar financiële situatie. "Ik merkte dat ik zelfverzekerder werd en mentaal sterker in het leven ging staan. Ik raakte zo verliefd op sport dat ik kennissen van me ging begeleiden tijdens het sporten. Op een gegeven momenten zeiden ze: 'Hey, je bent hier zo goed in. Je moet hier iets mee gaan doen.' Naast mijn werk als schoonmaakster ben ik mezelf toen gaan opleiden tot personal trainer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ook je zelfvertrouwen is belangrijk"

Vandaag de dag is Bianca niet alleen personal trainer maar runt ze ook haar eigen sportschool. Daar houdt het echter niet op voor haar. Bianca focust zich namelijk niet alleen op de fysieke gezondheid van haar klanten, maar ook op hun mentale gezondheid als confidence coach. "De vrouwen die bij mij als klant binnenkomen wil ik de hele ervaring meegeven. Niet alleen het sporten is belangrijk, maar ook je zelfvertrouwen. Vooral nu met Instagram raken we geïntimideerd door vrouwen die allemaal het perfecte plaatje hebben, maar ik wil daar eigenlijk doorheen kijken. Ik wil vrouwen laten zien dat ze sterk kunnen zijn."

Quote

Het feit dat je al naar de sportschool gaat, is een eerste stap waar je trots op mag zijn.

Bianca

Kleine resultaten

Volgens Bianca gaat het dus niet alleen om het perfecte figuur, maar ook om hoe je over jezelf denkt. Ze vindt dan ook dat je vooral niet op anderen moet letten en gerust trots mag zijn op de kleine resultaten die je boekt tijdens het sporten. "Het feit dat je al naar de sportschool gaat, is een eerste stap waar je trots op mag zijn. Daarna gaat het erom of je fitter en sterker wordt, of je sporten wel leuk vindt en of je er misschien zelfs een beetje verslaafd aan raakt. Sporten zorgt ervoor dat je beter in het leven gaat staan."

Ster advertentie
Ster advertentie