FunX

Dennis (22) inspireert anderen met fitnessvideo's ondanks fysieke beperking

foto: Instagram: dennis_gerkes
  1. Newschevron right
  2. Dennis (22) inspireert anderen met fitnessvideo's ondanks fysieke beperking

Dennis (22) laat zich ondanks een fysieke beperking niet tegenhouden om zichzelf sportief gezien telkens opnieuw uit te dagen. Op TikTok deelt hij zijn passie voor sport en inspireert daarmee vele anderen. Helaas krijgt hij van een kleine meerderheid ook nog negatieve reacties: "Het zijn van die anonieme accounts die niks durven, maar het wel leuk vinden om zo'n reactie te plaatsen", zegt hij in gesprek met Susanne in Start.

Dennis in gesprek met Susanne over zijn fitnessvideo's en de reacties daarop

Beperking

Dennis mist een spaakbeen in beide armen, waardoor zijn armen wat korter zijn. Ook ontbreken er bij hem een aantal spieren in zijn armen, maar dat weerhoudt hem er niet van om regelmatig de gym op te zoeken. "M'n armen zijn wat korter en daardoor zou ik sommige dingen wat minder makkelijk kunnen pakken of knijpen. Dus sommige dingen zijn wat lastiger, maar in principe kan ik bijna alles", aldus Dennis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

Dennis deelt zijn fitnessvideo's op TikTok en gaat daarmee regelmatig viraal. De reacties op de video's zijn over het algemeen positief. "Ik denk dat 95 procent wel positief is. Bijvoorbeeld dat ik mensen inspireer of dat zij dankzij mij zijn gaan sporten. Dus veel van die reacties, wat heel tof is."

Toch ontvangt hij van een kleine minderheid ook een aantal negatieve reacties. "Vooral in het begin en bij mijn voetbalvideo's. Er zijn een paar mensen die leuk willen doen over mijn handicap. Bijvoorbeeld 'geef me een highfive en ik volg je' of 'je lijkt op een graafmachine', 'je bent een T. rex', noem maar op. Het zijn van die anonieme accounts die niks durven, maar het wel leuk vinden om zo'n reactie te plaatsen", aldus Dennis.

Quote

Ik merk dat ik een hardere huid heb gekregen.

Dennis

Trots

Dennis vertelt dat hij in het begin meer moeite had met negatieve reacties dan nu. "Ik merk wel dat ik een hardere huid heb gekregen. In het begin had ik het nooit zo direct meegemaakt. Wel eens gehoord dat mensen zo over je dachten achter je rug om, maar op dagelijkse basis dit lezen was wel even nieuw. Op een gegeven lees je er redelijk doorheen en denk je: lul lekker stom, ik ga verder met mijn leven." Dat doet Dennis dan ook door mensen te inspireren met zijn ijzeren wilskracht. Waar hij het meest trots op is? "Mijn fysieke vooruitgang en dat ik mensen heb kunnen inspireren daarmee."

Ster advertentie
Ster advertentie