FunX

Naomi Pieter over haar ongeneeslijk zieke vader: "Blij dat hij 65 heeft mogen worden"

foto: Instagram: @naomiepieter
  1. Newschevron right
  2. Naomi Pieter over haar ongeneeslijk zieke vader: "Blij dat hij 65 heeft mogen worden"

Leven met het besef dat een van de meest dierbare personen in je leven er binnenkort niet meer zal zijn, is ontzettend moeilijk. De vader van choreograaf en activist Naomie Pieter is ongeneeslijk ziek en uitbehandeld. Dat betekent dat Naomie de zware taak heeft om zijn naderende uitvaart in goede banen te leiden. Dat kan ze echter niet alleen en daarom besloot ze haar trots opzij te zetten en hulp te vragen door middel van een inzamelingsactie. In Start met Fernando vertelde ze daar meer over.

Naomi Pieter over haar ongeneselijke zieke vader: ‘’Om hulp vragen moet niet een taboe zijn’’

Uitbehandeld

Naomie kreeg afgelopen woensdag, op haar vaders 65e verjaardag, het pijnlijke nieuws te horen dat hij uitbehandeld is en niet meer gereanimeerd zal worden als hij medische complicaties krijgt. "Ik ben heel blij dat hij 65 heeft mogen worden, maar nu is het zo dat hij niks geregeld heeft voor zichzelf", vertelt Naomie. "Daardoor komen alle kosten nu voor mijn rekening. Dat is best pittig en daarom heb ik hulp nodig."

Quote

Ik heb in stilte geleden, omdat ik dacht: Straks weten mensen mijn business en gaan ze van alles over me denken, maar f*ck dat.

Naomie Pieter

Stilte doorbreken

Gisteren besloot ze eindelijk het nieuws naar buiten te brengen over haar vader middels een Instagrampost. Niet alleen omdat ze financieel hulp nodig heeft, maar ook omdat ze niet meer in stilte wilde lijden. "Ik wil de stilte doorbreken. Ik wil vooral doorbreken dat het in Caribische gezinnen iets slechts is om je vuile was buiten te hangen. Ik heb in stilte geleden, omdat ik dacht: Straks weten mensen mijn business en gaan ze van alles over me denken, maar f*ck dat. Dit is onderdeel van het leven en de realiteit kan ik niet veranderen." Het doet Naomie dan ook goed dat ze juist zoveel bijval krijgt van mensen die haar steunen gedurende deze moeilijke periode in haar leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emotioneel

Ook haar vader was er blij mee dat Naomie de moed had om financiële hulp te vragen middels een inzamelingsactie. Het delen van zijn verhaal via Instagram en GoFundMe maakte dan ook dat hij het niet droog kon houden. "Ik vroeg eerst aan hem of hij het oké vond als ik zijn verhaal deelde, waarop hij antwoordde: 'Doe maar.' Ik heb toen de tekst geschreven en op een gegeven moment vroeg hij: 'Wat is de tekst?' Ik heb het toen voor hem voorgelezen, waarna hij heel emotioneel werd en zei dat ik heel eerlijk ben en echt van hem houd."

"Ik zal er voor je zijn"

Het gegeven dat Naomie en haar vader nog weinig tijd samen hebben, heeft ervoor gezorgd dat ze nader tot elkaar zijn gegroeid. Zo vertelt ze dat ze haar vader opnieuw heeft leren kennen en meer van hem is gaan houden. "Je ziet iemand langzaam kleiner worden. Je hebt het over zijn dood en het hiernamaals en hoe hij heen wil gaan. Zo zegt hij: 'Ik zal waken over je als ik er niet meer ben en ik zal er voor je zijn.' Dat zijn momenten waarop de tijd even heel tastbaar is, omdat je je realiseert dat hij er straks niet meer zal zijn."

Quote

Weet dat er een gemeenschap is die er voor je is, ook al denk je soms van niet.

Naomie Pieter

Streefbedrag behaald

Inmiddels heeft Naomie haar streefbedrag van 25.000 euro ruimschoots behaald en spreekt ze haar dankbaar uit voor iedereen die geld heeft gedoneerd. Hoewel mensen nog steeds mogen blijven doneren vindt ze het wel belangrijk dat mensen ook denken aan anderen die hulp nodig hebben. "Ik heb meer opgehaald dan ik had verwacht. Mensen mogen blijven doneren, maar kijk ook naar projecten die je steun nodig hebben in deze tijd. Daarnaast, weet dat er een gemeenschap is die er voor je is, ook al denk je soms van niet."

Ster advertentie
Ster advertentie