FunX

Kleinzoon Rick over oma Tonnie: "Ze heeft nog veel verdriet"

foto: Omroep Brabant / Privébeeld Rikfoto: Omroep Brabant / Privébeeld Rik
  1. Newschevron right
  2. Kleinzoon Rick over oma Tonnie: "Ze heeft nog veel verdriet"

De auto van de 78-jarige oma Tonnie werd zondagnacht vernield door relschoppers en daar was ze logischerwijs behoorlijk verdrietig van. Gelukkig kon ze op veel steun rekenen. Maar hoe gaat het nu met haar? Fernando belde in Start met haar kleinzoon Rick.

Iets beter

Inmiddels gaat het volgens Rick iets beter met oma Tonnie, maar de schrik blijft groot. "Ze heeft nog veel verdriet, want ze heeft natuurlijk alles gezien en meegekregen van de rellen in Tilburg. Ze is blij met alle steun die ze heeft gekregen, maar is nog wel emotioneel over wat er is gebeurd."

Kleinzoon Rick over oma Tonnie: "Ze heeft nog veel verdriet"

In tranen

Tonnie wist in eerste instantie niet dat haar auto vernield was. Daar kwam ze pas maandagochtend achter toen ze nietsvermoedend richting het voertuig liep. Rick: "Ze had zich helemaal klaargemaakt om de deur uit te gaan. Toen ze bij haar auto aankwam, brak ze in tranen uit en belde ze ons huilend op om te vertellen wat er was gebeurd."

Veel steun

Het verhaal van oma Tonnie bij Omroep Brabant ontroerde veel mensen. Zo werden er allerlei steunacties het leven ingeroepen en bood zelfs Boef aan om een handje te helpen. Rick is blij met alle steun. "Niet normaal, ik had dit absoluut niet verwacht. We kregen te horen dat allerlei mensen mijn oma wilden helpen en ik dacht: wauw, waar gaat dit heen? Het ging boven alle verwachtingen in."

Crowdfundingsactie

Er werd ook een crowdfundingsactie opgezet voor Tonnie. Daar was Mickey verantwoordelijk voor. Het verdrietige verhaal van Tonnie raakte hem, waarna hij meteen overging tot actie om good vibes te verspreiden. "Ik dacht: dit is écht niet oké", vertelt hij in Start. "Ik zag op een foto dat de auto ook nog eens op een invalideplek stond bij een seniorenflat. Dan weet je heel goed wat je aan het doen bent."

Mickey is blij met het opgehaalde geldbedrag. "Na een dag zaten we al zeker 3000 euro boven het streefbedrag. We gaan nu een passend moment uitzoeken om het geld, samen met haar kleinzoon Rick, aan Tonnie te overhandigen."

Ster advertentie
Ster advertentie