FunX

'Oliesjeik' Ridder Drost (Liquido d'Oro) krijgt energie van succes

  1. Newschevron right
  2. 'Oliesjeik' Ridder Drost (Liquido d'Oro) krijgt energie van succes
Toen Ridder Drost (24) op zijn achttiende tegen zijn ouders zei dat hij olijfolie ging verkopen in plaats van te studeren, liepen ze niet over van enthousiasme. Toch volgde Ridder zijn gevoel en dat pakte goed uit, want zijn eigen merk olijfolie (Liquido d'Oro) wordt nu afgenomen door onder andere Herman den Blijker. In Hi5 was Ridder op zondag 4 september op zoek naar een stagiair online marketing.

Proeverijen
Na de havo ging Ridder naar Italië, waar hij een jaar bij een wijn- en olijvenboer werkte. Naast allerhande klusjes op de boerderij, gaf hij ook proeverijen. Dat liep zo goed dat hij dat, terug in Nederland, ook ging doen. Na een aantal maanden studeren, besloot hij zich volledig te richten op het verkopen van olijfolie, omdat hij aanvoelde dat het een succes zou worden.

Succes
Inmiddels heeft Ridder zes mensen in dienst, reist hij regelmatig op en neer naar Italië en verkoopt hij zijn olie aan toprestaurants zoals Le Garage, delicatessenwinkels en grote foodservice-bedrijven als La Place. Of Ridders leeftijd wel eens in zijn nadeel werkt, waarom hij verliefd is op Italië en waar zijn ondernemingszin vandaag komt, vertelde hij op zondag 4 september tussen 17 en 19 uur in Hi5.

Stageplek
De jonge ondernemer nam ook een vacature mee van een stageplek bij Liquido d'Oro. Luisteraar Rami uit Rotterdam zag die stageplaats wel zitten als student International Business & Management Studies. Of Ridder denkt dat Rami het martkaandeel van Liquido d'Oro kan vergroten, hoor je hieronder, net als de rest van de uitzending:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201109041700.wma{/wmaremote}


Ster advertentie
Ster advertentie