Naar homepage
FunX

Hamza Othman speelt in de GTST-zomercliffhanger: "Ik doe alles om mijn moeder trots te maken"

foto: Benny Stroet
  1. Newschevron right
  2. Hamza Othman speelt in de GTST-zomercliffhanger: "Ik doe alles om mijn moeder trots te maken"

Hamza Othman is nog niet heel lang te zien in Goede Tijden Slechte Tijden, maar krijgt nu al de grote eer om deel uit te maken van de altijd spannende zomercliffhanger van de soapserie. "Ik ben fucking dankbaar dat ik dat mag doen", zegt Hamza daarover in de show van Sander. "De serie bestaat nu 31 jaar. Ik zit er iets langer dan een jaar in en mag nu al de zomercliff zijn. Dat is echt heel mooi."

Sjahada

Hamza, die in GTST te zien is als Ilyas El Amrani, doet in de laatste scène van het seizoen de Sjahada, de islamitische getuigenis. "Er gaat iets gebeuren met Ilyas en dan gaat hij die woorden uitspreken." Hamza is blij dat Goede Tijden zo inclusief is en dat hij dit mag doen. "Dat ik dit mag laten zien op televisie, iets wat de witte Nederlander misschien altijd kent, vind ik dope."

Carrière

Pas een paar jaar is Hamza actief als acteur, maar in die korte tijd heeft hij al veel succes in zijn carrière. "Het is een droom soms. Ik ben echt dankbaar, ik geloof dat alles van God komt. Ik ben ook een beetje trots. Ik doe alles om mijn moeder trots te maken." Het leukste aan zijn werk vindt hij om in heftige scènes te spelen. "Het klinkt raar, maar dan kan je heel vrij zijn."

Het blijft overigens niet alleen bij acteren voor Hamza, want vannacht brengt hij ook nog eens zijn allereerste track uit. De tune heet Verleiden en de clip ervan is op de set van GTST opgenomen. "Dat is ook nog nooit eerder gebeurd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie