FunX

Skateboardster Keet (16) draagt olympische vlag voor Nederland in Tokio

foto: Instagram: Keet Oldenbeuving
  1. Newschevron right
  2. Skateboardster Keet (16) draagt olympische vlag voor Nederland in Tokio

Op vrijdag 23 juli gaan de Olympische Spelen in Tokyo van start en skateboardster Keet Oldenbeuving (16) mag samen met sprinter Churandy Martina de olympische vlag dragen voor Nederland. Sander belde haar op om haar te feliciteren. "Het was een supergrote verassing", vertelt een enthousiaste Keet.

Verassing

Bij de Olympische Spelen hoort traditiegewijs ook een enorme openingsceremonie waarbij alle landen worden gepresenteerd aan het publiek. Dit jaar mag ieder land twee vlaggendragers meenemen en voor Nederland werden Churandy Martina en de 16-jarige Keet daarvoor uitgekozen. "Het was een supergrote verassing", vertelt Keet, die eerst niet kon worden bereikt omdat ze voor haar toetsen aan het leren was. "Toen ik terugbelde werd mij gevraagd of ik met Churandy de vlag wilde dragen en dat vond ik super tof!"

Quote

Je wint niet van elkaar, maar je wint echt van jezelf.

Keet over skateboarden

Winnen van jezelf

Behalve dat Keet de vlag mag dragen, is het voor haar ook de eerste keer dat ze zelf meedoet aan de Spelen en dan ook nog eens met een compleet nieuwe sport: skateboarden. Het is de eerste keer dat skateboarden een tot een olympische sport wordt gerekend. Keet zegt vooral naar Tokyo te gaan voor de unieke ervaring. "Ik vind het super tof om te gaan en ik ga kijken of ik het beste van mezelf kan laten zien. Ik denk dat het met skateboarden ook anders is dan bij andere sporten. Je wint niet van elkaar, maar je wint echt van jezelf. Als alles bij jou lukt op een dag, heb je eigenlijk voor jezelf al gewonnen", aldus de 16-jarige skateboardster.

Ster advertentie
Ster advertentie