Naar homepage
FunX

Dilay is de nieuwe Miss World Nederland

foto: Instagram: Dilayw
  1. Newschevron right
  2. Dilay is de nieuwe Miss World Nederland

Dilay Willemstein werd vorige week gekroond tot Miss World Nederland. Het 20-jarige model en danseres uit Eindhoven mag Nederland op 16 december gaan vertegenwoordigen op de Miss World-verkiezing in Puerto Rico. "Dit was echt mijn droom", vertelt Dilay in Start met Fernando.


Dilay is de nieuwe Miss World Nederland!

Droom

Normaal gesproken duurt de Miss World Nederland-verkiezing zo'n drie maanden, maar vanwege corona nam het hele traject dit keer meer dan een jaar in beslag. "Dan moet je constant je best blijven doen en constant honderd procent geven", vertelt Dilay. "Dat is wat ik heb gedaan en daarom heb ik denk ik gewonnen."

Toen Dilay dan eindelijk bekroond werd tot Miss World Nederland, voelde dat als een droom die uitkwam. "Je hebt er een jaar naartoe gewerkt en je wil het zo graag."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Psychische klachten

Een missverkiezing gaat om veel meer dan alleen het uiterlijk. "Iedereen heeft een eigen project. Ik ben een project gestart om het taboe op psychische klachten te verbreken." Dilay verloor ooit bijna iemand aan psychische klachten en kreeg zelf ook te maken met een depressie. Al van kleins af aan werd ze namelijk gepest op school en kreeg ze het gevoel dat ze er niet bijhoorde, mede omdat ze uit twee culturen komt. "De haat en roddels werden me echt te veel op een gegeven moment."

Uiteindelijk kwam ze er dankzij muziek en dans weer bovenop. Nu hoopt ze de manier waarop mensen tegen psychische klachten aankijken te veranderen. "Ik vind het heel belangrijk dat mensen erover kunnen praten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie