FunX

Bello (22) is female barber: "De eerste reactie is altijd: 'Oh, een meisje?'"

foto: TikTok @bellocapelli.barbershopfoto: TikTok @bellocapelli.barbershop
  1. Newschevron right
  2. Bello (22) is female barber: "De eerste reactie is altijd: 'Oh, een meisje?'"

Het is Internationale Vrouwendag en in de FunX-studio ontvangt Tannaz de hele avond inspirerende vrouwen. Zo ook Bello (22), die als een van de weinige female barbers mannen van een fris kapsel voorziet in haar eigen kapsalon. "Ik vond vrouwen knippen te standaard."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen salon

Bello heeft al anderhalf jaar haar eigen salon, waar ze meerdere stagiaires aan het werk heeft. "Toen ik net open ging, was ik best wel gestrest. Toen had ik maar twee klanten per dag, waar ik dan superblij mee was." Al snel wisten meer mensen haar te vinden. Dat is onder andere te danken aan haar TikToks. "Ik denk dat negen van de tien mensen me via TikTok hebben gevonden."

Tegendraads

Toen Bello net begon als kapster, knipte ze vrouwen. "Maar dat pakte me niet echt, dus ben ik overgestapt naar mannen. Ik vond het te standaard en makkelijk." Daarom is ze nu een van de weinige vrouwelijke barbers en houdt ze zich bezig met het scheren van baarden en het fixen van opscheerkapsels. "Ik hou ervan om tegendraads te zijn."

Vooroordelen

In het begin werd er nog wel eens twijfelachtig gereageerd op Bello's switch naar het knippen van mannen. "Veel mensen hebben tegen me gezegd dat ik niet klaar ben om mannen te knippen, omdat ik een vrouw ben." Ook in de salon zijn er nog wel eens vooroordelen. "De eerste reactie is altijd: 'Oh, het is een meisje, kan ze het wel aan?' Als ik dan eenmaal hun kapsel heb gedaan, zijn ze tevreden en superchill."

foto: FunX

Bello

'Anders dan de rest'

Bello is ervan overtuigd dat ze vooral een goede barber is door haar liefde voor het vak. "Tegenwoordig doen kappers het alleen om geld te verdienen. Voor mij is het echt m'n passie. Ik vind m'n rust in het knippen." Ze raadt andere vrouwen met soortgelijke ambities dan ook zeker aan om ervoor te gaan. "Ze moeten het zeker doen. Lekker anders zijn dan de rest!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie