FunX

Maya (16) is eerste vrouwelijke coureur ooit in Ferrari-opleiding

foto: Ferrarifoto: Ferrari
  1. Newschevron right
  2. Maya (16) is eerste vrouwelijke coureur ooit in Ferrari-opleiding

Het is inmiddels 45 jaar geleden dat er voor het laatst een vrouw meedeed aan een Formule 1-race. Maar misschien brengt de 16-jarige Belgisch-Nederlandse Maya Weug daar snel verandering in. Ze is namelijk de eerste vrouwelijke coureur ooit die een contract heeft gekregen bij het opleidingsteam van Ferrari! In Start met Fernando vertelde zij hier meer over.

De 16-jarige Maya Weug is de eerste vrouwelijke coureur van Ferrari

Jong geleerd

De passie voor racen onstond voor Maya al als klein meisje van 7 jaar. "Mijn vader had karten altijd als hobby en toen wilde ik het natuurlijk ook proberen. Uiteindelijk kreeg ik voor kerst een kart en ben ik sindsdien nooit meer gestopt."

Winnares scoutingswedstrijd

Uiteindelijk kreeg Maya dit jaar de kans van haar leven. Ze deed mee aan een vijfdaagse scoutingswedstrijd van de Ferrari Driver Academy. Die wedstrijd werd opgezet door FIA Women in Motorsport, een commissie die zich inzet voor meer erkenning en zichtbaarheid van vrouwen in de motorsport.

Samen met drie andere meiden streed Maya om een plekje in de Ferrari-opleiding. Ze werd uiteindelijk de gelukkige en zal dit jaar racen in de Formule 4. Maar Maya is een strijder en mikt nog veel hoger: "Het is de bedoeling om stap voor stap richting de Formule 1 te gaan."

Inspiratiebron voor jonge meisjes

Maya is ontzettend blij met haar kans en hoopt deuren te openen voor de komende generaties. "Dit was altijd al mijn droom. Ik hoop dat ik een inspiratiebron kan zijn voor jonge meisjes die dromen van een toekomst in de racewereld. [...] Geef nooit op. Als je een droom hebt, is er niemand die je kan stoppen. Doe je best en dan kom je er echt wel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie