Sport

Lewis Hamilton verovert zevende wereldtitel in de Formule 1

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lewis Hamilton verovert zevende wereldtitel in de Formule 1

Lewis Hamilton heeft in Turkije de Grand Prix gewonnen. Dit is zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 en daarmee evenaart hij het record van autocoureur Michael Schumacher.

Lewis Hamilton is de eerste coureur die in dienst van één team (Mercedes) zes keer wereldkampioen is geworden. Dit seizoen pakte de coureur tien Golden Prix-zeges en staat nu op een totaal van 94 overwinningen. Dat zijn er 3 meer dan zijn concurrent Michael Schumacher.

Tegenslagen

De race kende enkele tegenslagen. In Instanbul startte Hamilton vanaf de zesde plek, na een tegenvallend kwalificatieresultaat. De baan was spekglad, waardoor de start niet soepel verliep. Ook tijdens de race ging niet alles volgens plan. "Aan het begin had ik het best moeilijk met de regenbanden. Het lukte me maar niet om Sebastian Vettel te passeren en toen Alexander Albon me ook nog eens inhaalde, dacht ik dat de race uit mijn handen zou glippen. Maar ik bleef doorgaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mooie boodschap

Na zijn overwinning had de emotionele Hamilton een mooie boodschap: "Dit is voor alle kinderen die een droom hebben: blijf erin geloven, want jullie kunnen dit." Verder bedankte hij zijn team. "Ik moet eerst iedereen bedanken bij Mercedes voor het geweldige werk", meldde de wereldkampioen. "We hadden het zwaar dit weekend en deden alles wat we konden."

Ster advertentie
Ster advertentie