FunX

CritiX: Liever een baan dan een uitkering!

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Liever een baan dan een uitkering!
In Nederland is één op de vier jongeren werkloos en het aantal jonge werkzoekenden is in jaren niet zo hoog geweest. Waar ligt dit aan? Bij supermarkten en fastfoodketens hangen nog steeds de vacatures aan de muur, maar wie wil daar nou werken?

Op de FunX App, Facebook en Twitter stond de volgende stelling: 'Liever een uitkering dan een baan onder mijn niveau'. Van de FunX-luisteraars was 62,1 procent het EENS met deze stelling.

Twitter en Facebook reacties

Lo: Oneens, in een baan beneden je niveau zijn er wellicht door groei mogelijkheden als jij goed presteert. Met een uitkering zit je nog steeds thuis en blijft je wereld klein.
Safi: Wie het kleine niet eert is het grote niet weert.
Zakaria: Ik heb zelf nergens last van bij het vinden van een gepaste baan!
Evaggelia: Werk is werk, tegenwoordig mag je blij zijn als toch een baantje kan bemachtigen.
Ammie: Als je weet dat je evenveel geld krijgt aan het einde van de maand ga je natuurlijk niet werken! Geef mij die uitkering dan maar!
Saskia: Als ik moet kiezen ik liever bij een supermarkt werken of schoonmaakwerk doen, altijd beter dan dat je de sociale dienst elke maand verantwoording moet af leggen.

CritiX

Check de opvallendste telefoontjes uit de show, waaronder die van Bernard Koekoek van de FNV Jong (belangenorganisatie van jonge werknemers).

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F58714951&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie