FunX

Rotjoch's 101Barz heeft je support nodig: #Free101Barz

  1. Newschevron right
  2. Rotjoch's 101Barz heeft je support nodig: #Free101Barz
Het populaire hiphopplatform 101Barz valt onder BNN/VARA, wat weer valt onder de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De NPO heeft nieuwe plannen, waaronder het killen van een groot aantal websites en het uploaden van videocontent op de eigen sites, dus niet meer op YouTube.

Geen YouTube

Wat betekenen de nieuwe regels van de NPO voor 101Barz? Volgens Rotjoch moeten daardoor alle studiosessies van YouTube, maar er is meer: "Dat zou ook betekenen dat we geen mixtapes van artiesten meer kunnen promoten en geen videoclips meer kunnen plaatsen van artiesten." Dat zijn dus meer dan 70 miljoen views...

"Cijfers liegen niet"

"We hebben de afgelopen negen jaar gestreden en bewezen. Cijfers liegen er niet om. De NPO wordt gefinancieerd van belastinggeld. Ze moeten alle lagen van de bevolking weten te bereiken. 101Barz bereikt alle culturen, van Nederlanders tot Surinamers, van Mocro’s tot Antillianen, van Aziaten tot Afrikanen en van Turken tot Oostblokkers. Ze willen diversiteit. Wij zijn dat," aldus Rotjoch.

Wil je 101Barz supporten? Gebruik dan de hashtag #Free101Barz. Check ook de website www.free101barz.nl voor een extra uitleg.
Ster advertentie
Ster advertentie