FunX

"Mijn Tinderdate roofde mijn huis leeg en stal mijn auto"

  1. Newschevron right
  2. "Mijn Tinderdate roofde mijn huis leeg en stal mijn auto"

De Rotterdamse Vida zegt voortaan wel beter te checken of Tinderdates de waarheid spreken. De moeder van een vierjarig dochtertje leerde een man kennen via Tinder en had goed contact via Whatsapp. "We hebben drie keer afgesproken en dat was helemaal leuk." Maar toen hij een keer na een bezoekje zei dat hij zijn portemonnee kwijt was, belandde hij twee weken bij haar in huis en daar maakte hij flink misbruik van.

"Alles was weg"

Vida vertelde haar verhaal in CritiX naar aanleiding van de stelling: 'Online kun je geen vertrouwensband opbouwen':

"Op een dag dat ik mij niet zo lekker voelde, raadde hij mij aan om een lange, warme douche te nemen, om lekker alles eruit te stomen. Toen hoorde ik mijn dochtertje zeggen: 'Waar is Amir?'

Vida keek er niet raar van op en liep na de douche nietsvermoedend naar haar slaapkamer. Daar kreeg ze door dat er iets niet klopte.

"Mijn sieraden waren weg, ik keek om mij heen en zag zijn koffers niet meer. Ik keek naar buiten en zag dat mijn auto er niet meer stond, mijn telefoon, mijn iPad, alles was weg."

Tinderliefde

Voor de 27-jarige Cheyenne verliep haar Tinderavontuur heel anders.

"Ik was op een zondagmiddag op de bank aan het swipen en toen zag ik deze mooie man voorbijkomen. Hij sprak mij direct aan. Het leek een hele lieve jongen."

Cheyenne zegt onder andere op zoek te zijn geweest naar een jongen die geen foto's in blote bast in de sportschool had. Haar match, de één jaar oudere Wouter, voldeed aan al haar wensen en ze gingen op een date.

Persoonlijk

Ondanks dat de twee al ruim een jaar samen zijn, zegt Cheyenne nog steeds dat online daten lastig is: "Ik zou nooit een lange relatie alleen online kunnen hebben, zoals je weleens bij Catfish ziet. Vertrouwen moet je wel in het echt opbouwen."

Ster advertentie
Ster advertentie