FunX

Pokémon viert zijn 26e verjaardag: "Pokémon Gold blijft wel echt mijn favoriet"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Pokémon viert zijn 26e verjaardag: "Pokémon Gold blijft wel echt mijn favoriet"

Voor veel Pokémon-fans is 27 februari een bijzondere dag. Precies 26 jaar geleden verschenen op die dag de legendarische games Pokémon Red and Green. Het ongekende succes van de rollenspellen maakte dat de games ook buiten Japan werden uitgebracht in de vorm van Pokémon Red and Blue en al snel groeide Pokémon uit tot een franchise die bij veel mensen gevoelens van nostalgie en kinderlijke vreugde oproepen. Om de 26e verjaardag van deze iconische franchise te vieren, sprak FunX met Riddick (26) die zich zijn eerste kennismaking met de zogenaamde pocket monsters als de dag van gisteren herinnert.

foto: Privéfoto

Riddick

"Ik maakte voor het eerst kennis met Pokémon door de serie op televisie. Ik weet nog heel goed dat Ash zijn eerste Pokémon, Pikachu, kreeg en aan zijn avontuur begon om de Pokémon League te winnen. Vroeger speelde iedereen natuurlijk de games, dus dat moest ik uiteraard ook doen. Wat ik vooral tof vond was dat er bij de lancering van elk nieuw seizoen van de serie ook een nieuw deel van de games uitkwam. Voor mij begon het avontuur met Pokémon Gold op de Gameboy Color. Ik moest gewoon alle Pokémon vangen die Ash ook had in de serie. Die game had ik dan ook kapot gespeeld en pas later kreeg ik het eerste deel Pokémon Red. Daar heb ik ook echt van genoten.

Pokémon Gold blijft wel echt mijn favoriet en later heb ik ook nog de remake gekocht. Dat spel roept gewoon de meest nostalgische herinneringen bij me op. Het was mijn eerste Pokémongame en als ik die nu zou spelen, haal ik er waarschijnlijk net zoveel plezier uit als toen ik nog kind was. Ook dingen zoals Pokémon ruilen met mijn neef staan me nog steeds bij. Ik had Gold en hij had Silver en met een linkkabel ruilden we zo Pokémon met elkaar.

Toch koester ik mijn herinneringen aan de serie het meest. In het eerste seizoen zitten een aantal legendarische gevechten. Pikachu tegen Bellsprout bijvoorbeeld of Charizard tegen Magmar, dat zijn gevechten die me altijd zullen bijblijven.

Als kind heb ik ook heel lang Pokémonkaarten verzameld, maar helaas ben ik al mijn kaarten kwijtgeraakt. Het zou kunnen dat die nog bij mijn ouders thuis liggen, maar sinds kort ben ik weer begonnen met verzamelen. Vorig jaar kwam namelijk de 25th Anniversary-collectie uit. Die ben ik sinds vorig jaar gaan verzamelen en dat is een beetje uit de hand gelopen.

Ik denk dat ik inmiddels ongeveer 700 euro eraan heb uitgegeven in zo’n vier maanden tijd. Ik koop nog steeds nieuwe kaarten en ben nog steeds op zoek naar een Charizard-kaart die opnieuw is uitgebracht. Daarnaast ben ik ook Japanse kaarten uit de 25th anniversary-collectie aan het verzamelen. Daarvan heb ik twee boosterboxen gekocht. Ik ben er eerlijk gezegd dus weer heel veel mee bezig.

Er was wel een tijd geweest dat ik mijn interesse in Pokémon had verloren. Toen ik stopte met het kijken van de serie verloor ik een beetje uit het oog welke Pokémon nieuw waren. Op een gegeven moment kwamen er zoveel nieuwe bij dat ik het eigenlijk niet meer zo leuk vond. Toen het spel Pokémon Sun uitkwam, heb ik het eigenlijk weer opgepakt, omdat de gameplay van dat spel wel weer heel goed was. Sinds ik in oktober vorig jaar begon met het verzamelen van Pokémonkaarten is de liefde voor de franchise wel weer een beetje aangewakkerd."

Ster advertentie
Ster advertentie