FunX

Bart Deurloo daagt Epke Zonderland uit

  1. Newschevron right
  2. Bart Deurloo daagt Epke Zonderland uit
Turnsensatie Bart Deurloo vertelde in de FunX ochtendshow dat hij de waanzinnige drie vluchtelementen waarmee Epke Zonderland Olympisch goud won, wil overtreffen door een combinatie met vijf vluchtelementen. Bart wil de vijf binnenkort uitvoeren, maar niet in een wedstrijd. "Ik doe dan Cassina, Kovacs, Kolman, Kovacs en Gaylord. Dat is een herhaling (van de Kovacs), dus dat is puur omdat het kan. Dat wil ik gewoon doen."

Op het komende EK gaat Bart voor twee vluchtelementen, met een derde los daarvan. "Ik heb berekend dat dat genoeg is om de finale te halen en misschien wel een medaille." Op het WK in Antwerpen gaat Bart Deurloo voor de Cassina Kovac en dan de Colman en Gaylord.

Vier

Van Bart Deurloo staat een filmpje online waarin hij de drie vluchtelementen van Epke Zonderland doet, "Ik kon ze alle drie al, maar ik had een andere combinatie gedaan en dat was al twee drie jaar geleden. Toen ik Epke dat zag doen, ben ik gaan trainen en bij een demo in onze zaal, deed ik hem!" Epke stuurde zijn concurrent een berichtje via WhatsApp, dat hij het tof vond. Bart wilde daarna eigenlijk voor vier vluchtelementen gaan, maar Epke was hem voor. Toch is hij trots: "Toch vet dat ik hem getriggered heb, want ik denk dat als ik geen drie had gedaan, dat hij dan geen vier had gedaan."

Epke

Beide turners kunnen de vluchtelementen waarmee je veel punten scoort, maar waarom horen we veel van Epke Zonderland en weinig van Bart Deurloo, de nationale kampioen op de meerkamp? Volgens Bart is dat simpel: "Epke is Olympisch kampioen en doet die bewegingen tijdens wedstrijden. Ik doe ze nog tijdens de trainingen." Niet iedereen kan die combinatie van vluchtelementen volgens Bart. "Je moet een bepaalde soort techniek hebben in je slag. Er zijn heel veel mensen die de losse elementen kunnen, maar die moeten zich nog aanleren om het te combineren."

Winnen van Epke

Net als iedere sporter heeft Bart Deurloo als doel om de beste te worden. Een van de hindernissen die hij daarvoor moet nemen is winnen van collega Epke Zonderland. Dat hoopt Bart al voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor elkaar te hebben gekregen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75292626"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie