FunX

Demy de Zeeuw staat in Selfmade Miljonair lijst: “Ik wil iets doen wat ik leuk vind"

foto: YouTube: FinancialFocus
  1. Newschevron right
  2. Demy de Zeeuw staat in Selfmade Miljonair lijst: “Ik wil iets doen wat ik leuk vind"

Demy de Zeeuw, oud voetballer van onder andere Ajax en het Nederlands elftal, heeft na zijn voetbalcarrière het voetbalstadion verruild voor het kantoor. Hij heeft inmiddels meerdere succesvolle bedrijven, waaronder BALR, 433 en Wannahaves. Zijn vermogen is zó gegroeid, dat hij aan de Quote’s Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs is toegevoegd. Hij vertelt in Turn Up! aan Giorgio en Vanessa hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen.

Niet zijn streven

Het was niet Demy’s streven om ooit in de Quote’s Top 100 Selfmade Miljonairs lijst te staan, maar dat het is gebeurd vindt hij natuurlijk niet erg. "Mijn streven is gewoon om iets te doen wat ik leuk vind en te zorgen dat ik niet in het zwarte gat kom, zoals veel oud-voetballers."

Bij niemand in dienst

In de Quote Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs lijst kan niet iedereen komen. Naast dat je een groot vermogen moet hebben, zitten er namelijk een aantal spelregels aan. Ten eerste moet je onder de veertig jaar oud zijn. Daarnaast moet je jezelf groot hebben gemaakt, dus zonder een papa of mama die je financieel (heeft) ondersteund. Ten slotte mag je bij niemand in dienst zijn. Demy houdt zich - net als in zijn voetbalcarrière - aan deze spelregels en heeft met zijn vermogen van 15 miljoen euro zijn plekje in de lijst verdiend.

Geen burn-out

Maar hoe bereik je de lijst? Volgens Demy is het naast hard werken belangrijk dat je iets doet waar je blij van wordt. "Ik denk dat dat ook de reden is waarom onze bedrijven succesvol zijn," doelt hij op zichzelf en zijn partners. "Het belangrijkste is denk ik dat je altijd bezig bent en de juiste keuzes maakt. Ook moet je zorgen dat je leert van de dingen die je doet."

Je zou misschien denken dat Demy met zoveel grote bedrijven alleen maar aan het werk en aan het stressen is, maar het tegendeel is waar. "Wat is werken? Als je iets leuk vindt dan ben je er gewoon altijd mee bezig en ben je niet perse aan het werk." Dat hij zijn werk zo leuk vindt is volgens hem ook de reden dat er nog nooit sprake is geweest van een burn-out.

Voetballer

Demy heeft al een hele voetbalcarrière achter zich. Zo speelde hij onder andere een tijd bij Ajax en het Nederlands Elftal. In de voetbalwereld heeft hij ook dingen geleerd die hem hebben geholpen in het zakenleven. "Ik heb van Louis van Gaal een hele goede les gehad. Hij zei dat je altijd onderdeel bent van het grote geheel." Van Gaal bedoelde hier natuurlijk het voetbalteam, maar Demy past deze les ook toe in zijn ondernemingen. "Ik ben niet bezig om een ‘Demy-show’ te houden. Ronaldo en Messi zijn natuurlijk heel goed, maar zonder het team zijn ze niks." Volgens Demy moet je dan ook een heel goed team om je heen verzamelen. "Daar kan ik ook mijn eigen kracht kwijt en ik denk dat dat voor iedere ondernemer belangrijk is."

Ster advertentie
Ster advertentie