FunX

'Raymann is Laat' te gast in Hi5

  1. Newschevron right
  2. 'Raymann is Laat' te gast in Hi5

Elke week is in het programma Hi5 een succesvol rolmodel te gast. Diegene stelt elke week een vacature/stageplek binnen zijn/haar bedrijf beschikbaar.

Achmed de slager, Tante Es, Edson, Shakuntala, een aantal typetjes gespeeld door comedian/cabaretier, Jörgen Raymann. Ondertussen is hij al zo’n 10 jaar een bekende Nederlander. Zondag 3 mei was hij te gast in Hi5. Lees hier zijn verhaal!


Hoe het allemaal begon
Toen hij aan de Universiteit van Rotterdam economie studeerde, kwam hij in aanraking met cabaret. Dit kwam door zijn lidmaatschap van de interfacultaire cabaretgroep. Er was toen nog geen sprake van een carrière in die richting. Nee, dit kwam pas veel later. Jorgen keerde terug naar Suriname. Hij organiseerde een aantal keer per maand ‘cabaretdiners’ in zijn restaurant Pedro. Zoals de ‘Comedy Factory’ en ‘Raymann is Laat’ een feit zijn, waren ook de ‘cabaretdiners’ een feit.

In 1995 startte de ‘hype’ rond Jörgen Raymann. In dit jaar kon je genieten van zijn oudejaarsconference. En met zijn eerste reclame ‘Sun Dish’ werd hij ontzettend populair als buurvrouw Esselien van Doornegat. Deze buurvrouw heb je voorbij zien komen in ‘Raymann is Laat’, maar dan onder de naam Tante Es.

Met zijn creatieve brein en succesformule om grappen te maken, groeide zijn populariteit uit en sloeg het zelfs over op Nederland. In 1999 begon hij aan zijn televisiecarrière als presentator van ‘The Comedy Factory’, een stand-up comedy programma. ‘Raymann is Laat’ betekende voor Jörgen de definitieve doorbraak. De eerste uitzending was 6 september 2001 waar je nu nog steeds elke zaterdagavond op Nederland 1 om 22.05 uur van kan genieten.

Mede-eigenaar Men at Work
Sinds kort is hij mede-eigenaar geworden van het bedrijf Men At Work TV Produkties. Dat onder andere televisieprogramma's produceert voor zowel de publieke omroep als de commerciële zenders. De bekendste programma's zijn o.a. Het Groot Dictee der Nederlandse Taal (NPS), The Comedy Factory (NPS), Raymann is Laat (NPS) en De Avond van de Smaak (NPS).


Stageplek:
Wil jij een keertje meekijken bij de opnames van “Raymann is Laat”, zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat en hoe Jörgen zich voorbereidt op zijn show?! Meld je dan nu aan voor deze stageplek.
Liggen jouw ambities in dit werkveld en/of doe je een studie in de richting Media & Entertainment Management of bijvoorbeeld Cultureel Maatschappelijke Vorming en wil je praktijkervaring opdoen? Dan is dit iets voor jou.
Laat je motivatie horen voor wat je zou willen doen/zien en natuurlijk waarom wij voor jou moeten kiezen!


Heb jij vragen die je graag aan Jörgen zou willen voorleggen of wil je reageren op de vacature? Stuur dan meteen je motivatie en eventueel ook je cv op via hi5@funx.nl.

Luister hier de uitzending terug

Deel 1

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200905031700.wma{/wmaremote}


Deel 2
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200905031800.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie