FunX

Familie overleden Mohamed (19) start jongerenproject: "Dit was zijn droom"

foto: NTR: De Nieuwe Maan
  1. Newschevron right
  2. Familie overleden Mohamed (19) start jongerenproject: "Dit was zijn droom"

Begin 2019 overleed de 19-jarige Mohamed Bouchafra uit Bergen op Zoom na een ernstig auto-ongeluk. Een van zijn dromen was om jongeren te helpen zodat zij het beste uit zichzelf halen. Fernando sprak in Start met de zus van Mohamed, Samira, die ter nagedachtenis van haar broertje zijn droom in vervulling bracht door het starten van het coachingsproject MB COACH.

Luisterend oor

Samira vertelt dat Mohamed in de periode voor zijn overlijden bezig was met een afstudeerproject en stage liep bij het Open Leercentrum in Bergen op Zoom. Dat is een centrum waar jongeren terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding, maar ook om bijvoorbeeld een potje FIFA te spelen.

"Hij wilde altijd al iets voor jongeren betekenen. Mohamed was altijd in de wijk te vinden en heel betrokken, want hij wist welke struggles jongeren hadden. Die ervoer hij natuurlijk ook. Gelukkig kon hij altijd terugvallen op ons als zussen. Wij waren er om hem te ondersteunen en een luisterend oor aan te bieden. Dat had niet iedereen en dat zag hij ook. Daarom wilde hij dat voor anderen zijn."

Droom in vervulling

Kort na het overlijden van Mohamed begon Samira met verschillende familieleden en andere naasten na te denken over hoe zij de droom van Mohamed in vervulling konden brengen. Zo werd in november 2019 uiteindelijk MB COACH in Bergen op Zoom gestart. Daarbij hielpen betrokken jongeren ook vrijwillig mee aan het opknappen van een oude kantine. "In dit project wordt een coach gekoppeld aan een jongere. We proberen het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Jongeren die zich willen aanmelden hoeven niet per se een probleem te hebben. Al heb je alleen maar behoefte aan een luisterend oor die je niet hebt, dan kan je je daar voor aanmelden."

'Mohamed leeft voort in dit project'

Het opstarten van het project betekent veel voor Samira en haar naasten en geeft hen het gevoel om in verbinding te staan met Mohamed. "Hij leeft voort in dit project. We wilden iets terugdoen voor Mohamed en kregen zoveel liefde en steun van buitenaf. Dat geeft echt een heel goed gevoel en heeft zeker geholpen bij het rouwproces."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie