FunX

Ginny is dé matchmaker voor jonge werkzoekenden

  1. Newschevron right
  2. Ginny is dé matchmaker voor jonge werkzoekenden

Ginny Ramkisoen richtte in 2013 haar Facebookpagina Vacature via Ginny op, in eerste instantie voor haar werkzoekende vrienden. Inmiddels is haar pagina uitgegroeid tot een professionele organisatie. Ze matcht jonge talenten met de tofste werkgevers in de creatieve branche in Amsterdam. Eva sprak met haar in WorX.

''Ik koppelde al tien jaar onbewust vrienden aan elkaar. Ik kreeg zoveel vragen van vrienden dat ik niet meer kon onthouden wie wat wilde. Dus maakte ik een Facebookpagina om er zelf vanaf te zijn.''

Vrijmibo

Voordat Ginny haar eigen bedrijf had, werkte ze vooral in de muziek. En haar liefde voor muziek is nooit opgehouden, merkte ook reporter Laila op het kantoor van Vacature via Ginny. Ginny publiceert iedere maand een eigen Spotify-playlist, speciaal voor de vrijdagmiddagborrel. Maar welke track omschrijft haar nu het beste?

''Ik ben een beetje de gekuiste versie van Silly Ho van TLC.''

Verleiding

Het stikt van de officiële vacaturesites, maar van Ginny mag het allemaal wel iets informeler. De doelgroep van haar platform is jong en creatief en dat is precies waar de werkgevers naar op zoek zijn. Sommige banen zijn daarom exclusief te vinden bij Vacature via Ginny. Soms zijn de vacatures zó tof dat Ginny zich moet inhouden om niet zelf te solliciteren.

''Sommige banen zijn echt heel leuk. Maar ik reageer nooit, ik ben veel te blij met mijn eigen bedrijf.''

Words of Wisdom

Elke week sluit Eva haar show af met de Words of Wisdom van de uitblinker van de week. Ook Ginny heeft een gouden tip voor de werkzoekende luisteraar:

''Het is niet erg als je niet weet wat je wilt doen. Probeer zoveel mogelijk. Falen is niet erg.''

Ster advertentie
Ster advertentie