FunX

Vier maatregelen tegen jeugdwerkloosheid

  1. Newschevron right
  2. Vier maatregelen tegen jeugdwerkloosheid
De jeugdwerkloosheid is enorm gestegen. Een aantal organisaties lanceert daarom gezamenlijk het onderstaande pakket met maatregelen, zodat jongeren beter uitgerust op de arbeidsmarkt komen. Hoe werkt het en is dit de oplossing? Fresh'n Up vraagt het aan Kai Heijneman, de voorzitter van de LSvb.


{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F80895837&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}


Maatregelen tegen jeugdwerkloosheid

1. De tweede studie voor een normaal tarief aanbieden. Tegenwoordig mogen scholen de prijs bepalen en krijg je niet een normaal tarief van 1770 euro, maar loopt het soms zelfs op tot 10.000 euro.
2. Nationaal omscholingsfonds voor jongeren die in het verleden een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Omscholen binnen een bedrijf, in plaats van op school.
3. Jongeren beter behoeden voor studiekeuze met weinig kansen op arbeidsmarkt.
4. Instroom van populaire studies in het MBO beperken. Oftewel minder leerlingen toelaten bij de populaire studies.

Organisaties

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), FNV Jong, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en CNV Jongeren hebben bovenstaand pakket met vier maatregelen samengesteld.
Ster advertentie
Ster advertentie