FunX

Coi Leray op Woo Hah! over female empowerment: ''Je moet je doel voor ogen houden''

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Coi Leray op Woo Hah! over female empowerment: ''Je moet je doel voor ogen houden''

De Amerikaanse Coi Leray, of zoals ze zichzelf noemt big trendsetter, is met haar scherpe flow een talent dat niet te missen is op een hiphopfestival. Dit weekend stal ze de show tijdens WOO HAH! x Rolling Loud, waar ook de FunX-studio aanwezig was. Na haar optreden kwam ze langs bij Fernando om het te hebben over motivatie, female empowerment en haar droomsamenwerking.

Vibe in Amerikaanse en Europese scene

Je kunt haar kennen van de TikTok-hit TWINNEM, maar de zangeres en rapper bracht de afgelopen tijd veel meer tracks uit, onder anderen met Nicki Minaj, Lil Durk, Gunna en Tyga.

Fernando vroeg Coi Leray naar het verschil tussen de vibe in de Amerikaanse en de Nederlandse scene. "In Amerika werk je steeds met dezelfde mensen, dus op een gegeven moment word je moe van elkaar. Nu ben ik in Europa en het voelt als een frisse energie. Ik heb het gevoel dat we zo ver weg van elkaar zijn. Nu kunnen we elkaar eindelijk zien", aldus de Amerikaanse rapper en zangeres.

Geboren ster

Even laat Fernando een tune horen en Coi Leray rapt mee. Ze lijkt wel een geboren ster, vindt Fernando. En daar is ze het mee eens. "Ik heb heel veel meegemaakt, van haatcomments tot andere negativiteit, ik overwon het allemaal. Kijk waar ik nu sta: ik ben op WOO HAH! Festival hier in Europa. Het is geweldig."

Negativiteit als brandstof

Van negativiteit je brandstof maken is het belangrijkste, vindt Fernando. Want het motiveert juist, wanneer mensen je vertellen dat je het niet kan. "Juist. Jij motiveert me nu ook", antwoordt Coi Leray enthousiast. "Ik krijg gewoon kippevel, ik voel deze energie."

Female empowerment

Ook het belang van female empowerment benadrukt Fernando. "Ik vind dat er meer vrouwen op de radio moeten komen. Dus wat kunnen we hen nu vertellen?", vraagt hij. "Je moet jezelf blijven en gefocust blijven. En wat er ook gebeurt, geef niet op. Zorg dat je weet wie je bent en dat je je doel voor ogen houdt. Daarnaast moet je altijd goede mensen om je heen houden. Energie is alles. Shoutout naar mijn team. Zij helpen mij om elke dag te blijven groeien", aldus de Amerikaanse rapper en zangeres.

Dream collab

Om af te sluiten vraagt Fernando met wie Coi Leray nog een collab zou willen. "Mijn dream collab zou met Drake zijn. Dat zou wel moeten. Ik heb het gevoel dat ik alle topvrouwen heb gehad, nu zijn de topmannen aan de beurt."

Goede energie

Ook Ouassima sprak met Coi Leray over wat haar motiveert om muziek te maken. "Ik houd van trapmuziek, ik houd van dansen en ik houd van goede energie. Ik heb het gevoel dat muziek iets is waar je altijd op kan bouwen voor goede energie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie